Bezár a Trump-ellenes konzervatívok hetilapja

December 17-én, vagyis hétfőn jelenik meg utoljára a Weekly Standard, az amerikai konzervatívok egyik vezető hetilapja. A lap az elmúlt években azzal vívott ki magának hírnevet, hogy a többi jobboldali amerikai lappal szemben kitartóan és hangosan bírálta Donald Trumpot. A lap társalapítója, William Kristol Trump egyik legprominensebb jobboldali kritikusa.

A 23 éve alapított lapot Philip Anschutz milliárdos cége, a Clarity Media adta ki. Ennek elnök-vezérigazgatója, Ryan McKibben a nyomtatott média általános nehézségeivel indokolta a lap bezárását.

A Bloomberg cikke szerint a Clarity eladni is hajlandó lett volna a lapot, de nem akadt vevő. "A lap elmúlt öt évének pénzügyi teljesítménye, beleértve azt, hogy 2013 kivételével minden évben kétszámjegyű százalékkal csökkent az előfizetők száma, egyértelművé tették, hogy döntést kell hoznunk" - írta közleményében McKibben.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.