Felrobbant egy étterem Japánban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Felrobbant egy kétszintes étterem Szapporóban.Fotó: JIJI PRESS/AFP

Vasárnap este felrobbant egy kétszintes étterem Japán északi részén, Hokkaido szigetén, Szapporó városában, jelentette a Kyodo hírügynökség és az NHK állami hírtelevízió.

A robbanás oka egyelőre nem ismert, a rendőrség nyomozást indított.

A robbanás erejére jellemző, hogy az NHK beszámolója szerint még szomszédos épületek is összeomlottak. A hírek szerint a robbanásban 42-en sebesültek meg, egyikük állapota válságos.

A sajtóhírek szerint a helyszínt biztosító rendőrök és tűzoltók újabb robbanás veszélyére figyelmeztették a környékbelieket. Ez arra utalhat, hogy gázszivárgás történt, amiről szemtanúk is beszámoltak. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.