Tűz ütött ki a chesteri állatkertben, békák, halak, madarak estek áldozatul

2018 december 16., vasárnap 15:58
18

Tűz ütött ki szombaton a chesteri állatkert trópusi állatfajokat bemutató részlegében. A tűz kitörése után a látogatókat biztonságban kiterelték az állatkertből. Az állatok már nem voltak ilyen szerecsések. A gondozóknak az emlősöket, köztük a veszélyeztetett szumátrai orangutánokat, szulavézi makákókat és az ezüst gibbonokat sikerült ugyan kimentenie, de a tűz kitöréséhez legközelebbi állatok - halak, békák, madarak - elpusztultak.

Jamie Christon, az intézmény vezetője szerint "egyetlen állatot elveszíteni is szívszorító, különösen akkor, amikor az állatvédők olyan keményen dolgoznak azért, hogy ezeknek a csodálatos fajoknak a populációját növeljék". A hatóságok még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet, amely a trópusi állatház tetőszerkezetében keletkezett.

A BBC News beszámolója szerint az állatkert ugyan kinyitott vasárnap, de az állatház környékét lezárták a látogatók elől. A Monszun erdő az állatkert szerint a legnagyobb állatház Nagy-Britanniában. Az 56 ezer négyzetméteres létesítménynek a délkelet-ázsiai éghajlathoz hasonló saját klímája van, a belső hőmérséklet eléri a 26,6 Celsius fokot. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt