Kijöttek a képviselők az MTVA-székházból, nem olvasták be a követeléseket

Több 444 videó?
Szeretném
Tordai, Jakab, Bangóné, Niedermüller, Kunhalmi, Oláh, Korózs, GréczyFotó: Adrián Zoli / kepszerk.hu

Hétfő este 20.30 után kijöttek az ellenzéki országgyűlési képviselők az MTVA székházából, ahol vasárnap este óta felváltva voltak jelen. Közösen azt próbálták elérni, hogy az M1 kamerájába élő adásban beolvassák követeléseiket.  

Az ötpontos követelést eredetileg a Momentum Mozgalom fogalmazta meg, de később a többi ellenzéki párt is csatlakozott hozzá, és Hadházy Ákos független képviselő vezetésével megpróbáltak bejutni a stúdióba. 

Hétfő reggel Hadházyt és Szél Bernadettet a biztonsági szolgálat végül erőszakkal eltávolította a székházból, miután Hadházy egy lépcső oldalán felmászva megpróbált behatolni üzemi területre.

Tordai Bence, Kunhalmi Ágnes, Niedermüller Bangóné Borbély Ildikó, Oláh Lajos, Gréczy Zsolt és Jakab Péter is mondott pár szót, és további ellenállásra szólította fel a tüntetőket. Ott volt velük és kijött az épületből Bősz Anett is. Korábban járt még a székházban (Hadházyn és Szélen túl) többek közt Ungár Péter, Szabó Tímea, Vadai Ágnes is. 

Az ellenzéki akciót sikerként értékelték annak ellenére is, hogy nem sikerült beolvasni a követeléseket, mert így is sikerült sok ember tudtára adni, hogy milyen botrányos törvényt fogadtak el. 

A helyszínen voltak csalódott demonstrálók, amiért mindenki elhagyta a székházat, de a többséget inkább felpaprikázta, hogy visszatértek az ellenzékiek a pódiumra. A hivatalos program már legalább egy órája véget ért, de jelenleg is több ezer ember tüntet a Kunigunda útján: