Kijöttek a képviselők az MTVA-székházból, nem olvasták be a követeléseket

Tordai, Jakab, Bangóné, Niedermüller, Kunhalmi, Oláh, Korózs, GréczyFotó: Adrián Zoli / kepszerk.hu

Hétfő este 20.30 után kijöttek az ellenzéki országgyűlési képviselők az MTVA székházából, ahol vasárnap este óta felváltva voltak jelen. Közösen azt próbálták elérni, hogy az M1 kamerájába élő adásban beolvassák követeléseiket.  

Az ötpontos követelést eredetileg a Momentum Mozgalom fogalmazta meg, de később a többi ellenzéki párt is csatlakozott hozzá, és Hadházy Ákos független képviselő vezetésével megpróbáltak bejutni a stúdióba. 

Hétfő reggel Hadházyt és Szél Bernadettet a biztonsági szolgálat végül erőszakkal eltávolította a székházból, miután Hadházy egy lépcső oldalán felmászva megpróbált behatolni üzemi területre.

Tordai Bence, Kunhalmi Ágnes, Niedermüller Bangóné Borbély Ildikó, Oláh Lajos, Gréczy Zsolt és Jakab Péter is mondott pár szót, és további ellenállásra szólította fel a tüntetőket. Ott volt velük és kijött az épületből Bősz Anett is. Korábban járt még a székházban (Hadházyn és Szélen túl) többek közt Ungár Péter, Szabó Tímea, Vadai Ágnes is. 

Az ellenzéki akciót sikerként értékelték annak ellenére is, hogy nem sikerült beolvasni a követeléseket, mert így is sikerült sok ember tudtára adni, hogy milyen botrányos törvényt fogadtak el. 

A helyszínen voltak csalódott demonstrálók, amiért mindenki elhagyta a székházat, de a többséget inkább felpaprikázta, hogy visszatértek az ellenzékiek a pódiumra. A hivatalos program már legalább egy órája véget ért, de jelenleg is több ezer ember tüntet a Kunigunda útján:

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.