MTVA: A képviselők viselkedése, fenyegető magatartása félelmet keltett a közmédia munkavállalóiban

2018 december 17., hétfő 7:40
280

Közleményben tudatta az MTVA, hogy "az országgyűlési képviselők mandátumából eredő jogon való túlterjeszkedés miatt feljelentést tett a rendőrségen." A közmédiában éjszakázó ellenzéki képviselők szerintük "rendszeresen zaklatták az MTVA munkatársait, a folyosókon kergették a dolgozni érkezőket." Arról, hogy erőszakkal dobtak ki az épületből két képviselőt, azt írták, hogy

"Hadházy Ákos megpróbált egy lépcső korlátján átmászva üzemi területre behatolni. A biztonságiak figyelmeztették, felszólították, de nem állt el szándékától, végül a belekapaszkodó Szél Bernadettel együtt eltávolították az épületből."

Az MTVA szerint

"a képviselők viselkedése, fenyegető magatartása félelmet keltett a közmédia munkavállalóiban. Folyamatos igaztalan vádaskodásaikkal, csúsztatásaikkal megpróbálták lejáratni az intézményt."

A közlemény szerint a közmédia "biztonságért felelős vezetője felhívta az ellenzéki politikusok figyelmét arra, hogy az a joguk, hogy beléphetnek az intézménybe nem egyenlő azzal, hogy zavarhatják az ott folyó munkát. A biztonsági vezető többször is figyelmeztette a politikusokat arra, hogy az MTVA közérdekű üzem, így nem léphetnek be sem a stúdióba sem a szerkesztőségekbe. "(MTI)