Szexuális zaklatással vádolják az Oscar-díjas Geoffrey Rusht

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.
Yael StoneFotó: Sophia Kembowski/dpa Picture-Alliance/AFP

Az  „Orange Is the New Black” sztárja, az ausztrál Yael Stone a New York Times-nak beszélt arról, hogy 2010-ben és 2011-ben, a „The Diary of a Madman” című film forgatása idején a szintén ausztráliai Geoffrey Rush szexuálisan zaklatta őt. 

Stone szerint, aki a film forgatása idején 25 éves volt, míg Rush 59, a színész meztelenül lejtett táncot előtte az öltözőben, megleste zuhanyzás közben, és erotikus üzenetekkel is bombázta. 

A színésznő eleinte lelkesen válaszolt az SMS-ekre, mert valósággal bálványozta Rusht, de aztán azok egyre szexuálisabb hangvételűek lettek. Azt mondta, fiatal színésznőként nehezére esett úgy kezelni a helyzetet, hogy ne bántson meg egy nála sokkal nagyobb sztárt, de ma már másként, határozottabban viselkedne. 

Geoffrey RushFotó: VALERIE MACON/AFP

Rush közleményben utasította vissza vádakat, amelyek szerinte inkorrektek, és mivel kontextus nélkül közölték őket, félreérthetőek is. Ezzel együtt a színész, aki 1997-ben a Shine c. film főszerepével érdemelte ki az Oscar-díjta, azt is írta, hogy amennyiben bántó módon viselkedett, elnézést kér, nem volt szándéka.

Az esetnek az ad különös visszhangot, hogy mindkét sztár ausztráliai: ott pedig a rágalmazási perek dinamikája fordított mint az Egyesült Államokban. Az USA-ban egy rágalmazási perben a rágalmazottat terheli a bizonyítás terhe, Ausztráliában a helyzet fordított. 

Rush nemrég rágalmazási pert indított a Daily Telegraph kiadója és újságírói ellen, mert 2017-ben azt írták, hogy helytelenül viselkedett a Sydney városi színhár Lear Király előadásának próbái során. (Time / AP / New York Times)