A Facebook letiltotta Netanjahu fiát gyűlöletbeszéd miatt

Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu fiát, Jairt múlt héten tiltotta el a Facebook 24 órára, miután több olyan posztot is közzétett, amely a közösségi oldal szerint gyűlöletbeszédnek minősült a muszlimokkal és a palesztinokkal szemben. 

Az egyik posztban két izraeli katona meggyilkolásának megtorlását kérte, míg a másikban arról írt, hogy azt szeretné, ha az összes muszlim elhagyná Izrael földjét. Mindkét posztot törölte is a Facebook, amely a 27 éves Netanjahu szerint gondolatrendőrségként működött. 

Netanjahu fia nem először okozott botrányt internetes szereplésével: tavaly közzétett egy Soros-ellenes mémet, ami az amerikai zsidó jogvédő szervezet, az Anti-Defamation League szerint antiszemita volt. 

Jair Netanjahu vasárnap Twitteren írt arról, hogy hihetetlen, ami történt, és megosztotta a törölt posztját is, amin a Ciszjordániában meggyilkolt két izraeli katonáért kívánt bosszút. Kitért arra is, hogy a Hamasz és a Hezbollah is jelen lehet a Facebookon, ahogy rengeteg szélsőjobboldali oldal is van, amely a zsidók ellen uszíthat, és ezek nem szegik meg ezek szerint a Facebook szabályait. 

A Facebook szóvivője szerint viszont Netanjahu fiának több posztja is gyűlöletbeszédet tartalmazott, ezért eltávolították ezeket, ahogy tették volna ezt bárki más esetében is. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.