A jobbikos Staudt Gábor otthagyja a Parlamentet

A képviselő Facebook-oldalán jelentette be, hogy az ősz folyamán jelezte a Jobbik országos elnökségének: nyomós magánéleti indokai alapján a tavaszi ülésszaktól nem tudja ellátni országgyűlési képviselői feladatait, ezért kérte, hogy gondoskodjanak mandátuma betöltéséről. 

Mint írja, döntését nehéz szívvel hozta meg, hiszen 2006 óta minden választáson jelölt volt, és közel kilenc éve képviselő. 

„Hangsúlyozni szeretném, hogy döntésemben semmiféle párton belüli feszültségek vagy belharcok nem játszottak szerepet, a Jobbik az elmúlt félév nehéz időszaka után újra erős, egységes és készen áll a politikai megmérettetésekre! A néppártosodás folyamatát mindig is támogattam, mint az egyetlen járható utat, hogy hazánk sorsára meghatározó befolyásunk lehessen. Ezt a munkát képviselői megbízatásomról való lemondásomtól függetlenül a jövőben is minden szakmai tudásommal segíteni fogom.” – írja. 

A Jobbik keddi közleménye szerint a párt új alelnökeivel kiegészülve döntött a frakció új országgyűlési képviselőiről. Szávay István helyét és szakpolitikai feladatát Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke, Staudt Gábor helyét pedig Csányi Tamás, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében 40,78%-os eredményt elért akkori képviselőjelöltje veszi át. 

Staudt nyomós magánéleti okairól nem derültek ki információk, viszont hónapja a kormánypárti sajtóban cikkek jelentek meg arról, hogy a képviselő a Nemzeti Nyomozóiroda két volt vezetőjével milliárdos adócsalási bűnügybe keveredhetett Lengyelországban.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.