A jobbikos Staudt Gábor otthagyja a Parlamentet

POLITIKA
2018 december 18., 13:11
comments 83

A képviselő Facebook-oldalán jelentette be, hogy az ősz folyamán jelezte a Jobbik országos elnökségének: nyomós magánéleti indokai alapján a tavaszi ülésszaktól nem tudja ellátni országgyűlési képviselői feladatait, ezért kérte, hogy gondoskodjanak mandátuma betöltéséről. 

Mint írja, döntését nehéz szívvel hozta meg, hiszen 2006 óta minden választáson jelölt volt, és közel kilenc éve képviselő. 

„Hangsúlyozni szeretném, hogy döntésemben semmiféle párton belüli feszültségek vagy belharcok nem játszottak szerepet, a Jobbik az elmúlt félév nehéz időszaka után újra erős, egységes és készen áll a politikai megmérettetésekre! A néppártosodás folyamatát mindig is támogattam, mint az egyetlen járható utat, hogy hazánk sorsára meghatározó befolyásunk lehessen. Ezt a munkát képviselői megbízatásomról való lemondásomtól függetlenül a jövőben is minden szakmai tudásommal segíteni fogom.” – írja. 

A Jobbik keddi közleménye szerint a párt új alelnökeivel kiegészülve döntött a frakció új országgyűlési képviselőiről. Szávay István helyét és szakpolitikai feladatát Bencsik János, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének alelnöke, Staudt Gábor helyét pedig Csányi Tamás, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületében 40,78%-os eredményt elért akkori képviselőjelöltje veszi át. 

Staudt nyomós magánéleti okairól nem derültek ki információk, viszont hónapja a kormánypárti sajtóban cikkek jelentek meg arról, hogy a képviselő a Nemzeti Nyomozóiroda két volt vezetőjével milliárdos adócsalási bűnügybe keveredhetett Lengyelországban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.