A Kaliforniából jöttem szereplője játékgyártókat perel, mert ellopták a híres táncmozdulatát

A kilencvenes évek elején futó Kaliforniából jöttem (The Fresh Prince of Bel-Air) című sorozatot a legtöbben úgy ismerik, mint ami belökte Will Smith színészi karrierjét, de mellette fontos szerep jutott a sorozatban Alfonso Ribeirónak is, aki a jól nevelt, nagyon gazdag és minden bajt kerülő unokatestvért, Carltont alakította. 

Carlton egyik jellegzetessége egy sajátos, fura tánc volt, ami visszatérő elem lett a sorozatban. Az elmúlt években pedig ez a tánc visszatért, miután két játék, a Fortnite és az NBA 2K készítői is fantáziát láttak benne. 

Riberio viszont úgy érzi, hogy ezzel meglopták, hiszen tudta és engedélye nélkül emelték át a táncmozdulatokat  a videojátékokba, ezért hétfőn két keresetet is beadott a két játékgyártó ellen. Azt szeretné elérni, ha a bíróság eltiltaná a gyártókat, hogy a jövőben felhasználják a mozdulatot, mivel jelenleg éppen a táncmozdulatok levédetésének folyamatát intézi. 

A férfi ügyvédje szerint a Fortnite jelenleg a világ egyik legnépszerűbb videojátéka, és a kiadó Epic Games engedély nélkül használta fel ehhez Riberio szellemi tulajdonát, a megvásárolható kiegészítők révén pedig hatalmas bevételre tettek szert, amiből egy fillért se adtak a színésznek. 

Korábban már többen kiakadtak a Fortnite készítőire, amiért szerintük engedély nélkül emelte át jellegzetes mozdulataikat. Így tett több hiphopsztár, például 2 Milly és Chance the Rapper is. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.