Már csak 202 évre lehetünk attól, hogy megszűnjön a nők és férfiak közötti bérkülönbség

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Világgazdasági Fórum szerint a férfiak és a nők fizetései közötti különbség a jelenlegi trendek alapján 202 év múlva szűnhet meg, mert a különbség nagyon nagy, és csak igen lassan csökken – írja a Guardian.

Illusztráció: Creative Touch Imaging Ltd/NurPhoto

A rendszerint Davosban ülésező szervezet szerint az elmúlt évben egy keveset csökkent a különbség, de kevesebb nő dolgozott hivatásos munkahelyen. 2017-ben még úgy számoltak, hogy 217 év kell a bérszakadék eltüntetéséhez. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.