Már csak 202 évre lehetünk attól, hogy megszűnjön a nők és férfiak közötti bérkülönbség

gazdaság
2018 december 18., 19:03
comments 233

A Világgazdasági Fórum szerint a férfiak és a nők fizetései közötti különbség a jelenlegi trendek alapján 202 év múlva szűnhet meg, mert a különbség nagyon nagy, és csak igen lassan csökken – írja a Guardian.

photo_camera Illusztráció: Creative Touch Imaging Ltd/NurPhoto

A rendszerint Davosban ülésező szervezet szerint az elmúlt évben egy keveset csökkent a különbség, de kevesebb nő dolgozott hivatásos munkahelyen. 2017-ben még úgy számoltak, hogy 217 év kell a bérszakadék eltüntetéséhez. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.