Nemzetstratégiai elemzés: „a marrákesi migránspaktum részleges kudarca” áll a tüntetések mögött

filozófia
2018 december 18., 09:47
comments 229

Elemzőket kérdeztünk az ellenzéki megmozdulásokról, kezdődik a nemzetstratégiai napilap, a Magyar Idők cikke, és már ebből is sejteni lehet, hogy pillanatokon belül el fog szabadulni a dili, Mráz Ágoston Sámuel viszont még a vártnál is jobb formában van. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Le lehetett volna hozni a műsort egy rutinsorosozással is, de a Nézőpont Intézet standuposa nem akarta ennyivel kiszúrni a felfokozott állapotban lévő közönség szemét. Színpadra lépett, megigazította a szemüvegét, és elmondta: 

„Noha a sok ügyetlenség miatt első látásra tűnhetne spontánnak is a szerda óta tartó megmozdulás, valójában koncentrált kormányellenes és országlejárató támadásról van szó. A marrákesi migránspaktum részleges kudarca, a brüsszeli elit pozícióvesztési félelme és a hazai ellenzék befolyásszerzésének 2018-as, harmadik súlyos veresége vezetett el az új eszközök bevetéséig.”

Ezt a 444 helyszíni tudósítói egyértelműen meg tudják erősíteni: az elmúlt napok tüntetéseinek egyik legnépszerűbb jelszava volt az

„Elegem van a  marrákesi migránspaktum részleges kudarcából!”

 a vonulások közben pedig gyakran felzúgott a 

„Ne félj a pozícióvesztéstől, brüsszeli elit!”

skandálás is.

Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP
photo_camera Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP Fotó: CHIP SOMODEVILLA

Kevésbé elemzői stílusban, de hasonlóan éles szemmel mutatott rá közben a Ripost, hogy röpcédulákat is szétszórt egy szervezet, amit

valószínűleg egy Hillary Clintonhoz köt­hető ala­pít­vány pén­zel. 

(Mráz Ágoston Sámuel megfejtésére Pető Péter újságíró vette észre.) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.