1,5 milliárdból újították meg az Alkotmányvédelmi Hivatal infrastruktúráját

2018 december 19., szerda 14:37
132

1,5 milliárd forintot fordított az Alkotmányvédelmi Hivatal alkalmazás- és infrastruktúrafejlesztésre, adatbázis létrehozására, valamint eszközbeszerzésre a biztonságosabb, hatékonyabb és gyorsabb működésért - közölte az állami intézmény az MTI-vel.

A hivatalnál vissza nem térítendő uniós támogatásból elektronizálták a nemzetbiztonsági ellenőrzések ügymenetét és fejlesztették az informatikai környezetet. 

Ezek elősegítik a nemzetbiztonsági ellenőrzések külső és belső ügyintézésének egyszerűsítését és a korrupciógyanús esetek automatikus kiszűrését - tették hozzá.

A hivatal a Széchenyi 2020 program A nemzetbiztonsági ellenőrzések elektronizálása, a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében című pályázatán nyert 1,5 milliárd forint támogatást 2016-ban.

A közleményből úgy tűnik, hogy a korrupciófelderítés helyett végül inkább az eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésekre fordították a pénzt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt