1,5 milliárdból újították meg az Alkotmányvédelmi Hivatal infrastruktúráját

politika
2018 december 19., 14:37
comments 130

1,5 milliárd forintot fordított az Alkotmányvédelmi Hivatal alkalmazás- és infrastruktúrafejlesztésre, adatbázis létrehozására, valamint eszközbeszerzésre a biztonságosabb, hatékonyabb és gyorsabb működésért - közölte az állami intézmény az MTI-vel.

A hivatalnál vissza nem térítendő uniós támogatásból elektronizálták a nemzetbiztonsági ellenőrzések ügymenetét és fejlesztették az informatikai környezetet. 

Ezek elősegítik a nemzetbiztonsági ellenőrzések külső és belső ügyintézésének egyszerűsítését és a korrupciógyanús esetek automatikus kiszűrését - tették hozzá.

A hivatal a Széchenyi 2020 program A nemzetbiztonsági ellenőrzések elektronizálása, a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében című pályázatán nyert 1,5 milliárd forint támogatást 2016-ban.

A közleményből úgy tűnik, hogy a korrupciófelderítés helyett végül inkább az eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésekre fordították a pénzt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.