1,5 milliárdból újították meg az Alkotmányvédelmi Hivatal infrastruktúráját

1,5 milliárd forintot fordított az Alkotmányvédelmi Hivatal alkalmazás- és infrastruktúrafejlesztésre, adatbázis létrehozására, valamint eszközbeszerzésre a biztonságosabb, hatékonyabb és gyorsabb működésért - közölte az állami intézmény az MTI-vel.

A hivatalnál vissza nem térítendő uniós támogatásból elektronizálták a nemzetbiztonsági ellenőrzések ügymenetét és fejlesztették az informatikai környezetet. 

Ezek elősegítik a nemzetbiztonsági ellenőrzések külső és belső ügyintézésének egyszerűsítését és a korrupciógyanús esetek automatikus kiszűrését - tették hozzá.

A hivatal a Széchenyi 2020 program A nemzetbiztonsági ellenőrzések elektronizálása, a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében című pályázatán nyert 1,5 milliárd forint támogatást 2016-ban.

A közleményből úgy tűnik, hogy a korrupciófelderítés helyett végül inkább az eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésekre fordították a pénzt.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.