Csak viszi és viszi a pénzt a közmédia

Gigaveszteséget termel az utóbbi napokban tüntetők által is meglátogatott közmédia - írta meg a Napi.hu a közmédia eredménykimutatásának végigböngészése után.

A magyar közmédia ernyőszervezeteként funkcionáló Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 2018-ban szeptemberig 1,3 milliárd forintos veszteséget halmozott fel. Érdekes módon június végén még csak 130 millió forint volt a veszteség, azóta viszont csak dől kifelé a pénz.

Az MTVA idei költségvetése 80,7 milliárd forint, szeptemberig ebből 68 milliárdot kaptak meg az államtól, 5,6-ot pedig saját maguk szedtek össze. 2017-ben egyébként 2 milliárdos nyereséggel zárt a közmédia, ha elhanyagoljuk azt a nehezen elhanyagolható tényt, hogy ez persze akkor is csak a százmilliárd forintot közelítő adófizető hozzájárulással jött össze.

2019-ben az MTVA 92,7 milliárdot kap majd, ezt már októberben megszavazta a kormánypárti parlamenti többség.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.