Olvashatatlan pacákat küldött az Átlátszónak Rogán propagandaminisztériuma

A Miniszterelnöki Kabinetiroda előbb 17 ezer forintot kért, majd olvashatatlan pacákat küldött az Átlátszónak, amikor a lap arról kérdezte a Rogán Antal által vezetett szervezetet, hogy hol és mennyit költöttek legutóbbi „tájékoztató” kampányukra.

Az Átlátszó egészen pontosan arra lett volna kíváncsi, hogy miután az Európai Parlament szeptemberben megszavazta a Sargentini-jelentést, és hogy az Európa Tanács indítson Magyarország ellen eljárást az EU-szerződés 7-es cikkelyének megsértése miatt, mik is voltak az erre válaszul indított kormányzati propagandakampány anyag részletei.

A Kabinetiroda 17 600 forint költségtérítést kért az adatokért, mivel szerintük ez fedezte volna a rájuk rótt „aránytalan mértékű munkateher” költségeit. Mikor ezt az Átlátszó kifizette, el is küldték nekik a kért dokumentumokat.

Amiken éppen csak a lényeg nem látszott, mivel szinte mindent elmosódott, sötét pacák takartak. Mindössze az egyes kampányok végösszege lett olvasható, minden egyéb lényeges részlet, például hogy hol és mennyi pénzért jelentetett meg a kormány reklámokat, nem. (via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.