Olvashatatlan pacákat küldött az Átlátszónak Rogán propagandaminisztériuma

A Miniszterelnöki Kabinetiroda előbb 17 ezer forintot kért, majd olvashatatlan pacákat küldött az Átlátszónak, amikor a lap arról kérdezte a Rogán Antal által vezetett szervezetet, hogy hol és mennyit költöttek legutóbbi „tájékoztató” kampányukra.

Az Átlátszó egészen pontosan arra lett volna kíváncsi, hogy miután az Európai Parlament szeptemberben megszavazta a Sargentini-jelentést, és hogy az Európa Tanács indítson Magyarország ellen eljárást az EU-szerződés 7-es cikkelyének megsértése miatt, mik is voltak az erre válaszul indított kormányzati propagandakampány anyag részletei.

A Kabinetiroda 17 600 forint költségtérítést kért az adatokért, mivel szerintük ez fedezte volna a rájuk rótt „aránytalan mértékű munkateher” költségeit. Mikor ezt az Átlátszó kifizette, el is küldték nekik a kért dokumentumokat.

Amiken éppen csak a lényeg nem látszott, mivel szinte mindent elmosódott, sötét pacák takartak. Mindössze az egyes kampányok végösszege lett olvasható, minden egyéb lényeges részlet, például hogy hol és mennyi pénzért jelentetett meg a kormány reklámokat, nem. (via HVG)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.