Olvashatatlan pacákat küldött az Átlátszónak Rogán propagandaminisztériuma

2018 december 19., szerda 11:29
217

A Miniszterelnöki Kabinetiroda előbb 17 ezer forintot kért, majd olvashatatlan pacákat küldött az Átlátszónak, amikor a lap arról kérdezte a Rogán Antal által vezetett szervezetet, hogy hol és mennyit költöttek legutóbbi „tájékoztató” kampányukra.

Az Átlátszó egészen pontosan arra lett volna kíváncsi, hogy miután az Európai Parlament szeptemberben megszavazta a Sargentini-jelentést, és hogy az Európa Tanács indítson Magyarország ellen eljárást az EU-szerződés 7-es cikkelyének megsértése miatt, mik is voltak az erre válaszul indított kormányzati propagandakampány anyag részletei.

A Kabinetiroda 17 600 forint költségtérítést kért az adatokért, mivel szerintük ez fedezte volna a rájuk rótt „aránytalan mértékű munkateher” költségeit. Mikor ezt az Átlátszó kifizette, el is küldték nekik a kért dokumentumokat.

Amiken éppen csak a lényeg nem látszott, mivel szinte mindent elmosódott, sötét pacák takartak. Mindössze az egyes kampányok végösszege lett olvasható, minden egyéb lényeges részlet, például hogy hol és mennyi pénzért jelentetett meg a kormány reklámokat, nem. (via HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt