Olvashatatlan pacákat küldött az Átlátszónak Rogán propagandaminisztériuma

A Miniszterelnöki Kabinetiroda előbb 17 ezer forintot kért, majd olvashatatlan pacákat küldött az Átlátszónak, amikor a lap arról kérdezte a Rogán Antal által vezetett szervezetet, hogy hol és mennyit költöttek legutóbbi „tájékoztató” kampányukra.

Az Átlátszó egészen pontosan arra lett volna kíváncsi, hogy miután az Európai Parlament szeptemberben megszavazta a Sargentini-jelentést, és hogy az Európa Tanács indítson Magyarország ellen eljárást az EU-szerződés 7-es cikkelyének megsértése miatt, mik is voltak az erre válaszul indított kormányzati propagandakampány anyag részletei.

A Kabinetiroda 17 600 forint költségtérítést kért az adatokért, mivel szerintük ez fedezte volna a rájuk rótt „aránytalan mértékű munkateher” költségeit. Mikor ezt az Átlátszó kifizette, el is küldték nekik a kért dokumentumokat.

Amiken éppen csak a lényeg nem látszott, mivel szinte mindent elmosódott, sötét pacák takartak. Mindössze az egyes kampányok végösszege lett olvasható, minden egyéb lényeges részlet, például hogy hol és mennyi pénzért jelentetett meg a kormány reklámokat, nem. (via HVG)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.