Olvashatatlan pacákat küldött az Átlátszónak Rogán propagandaminisztériuma

bűnügy
2018 december 19., 11:29
comments 214

A Miniszterelnöki Kabinetiroda előbb 17 ezer forintot kért, majd olvashatatlan pacákat küldött az Átlátszónak, amikor a lap arról kérdezte a Rogán Antal által vezetett szervezetet, hogy hol és mennyit költöttek legutóbbi „tájékoztató” kampányukra.

Az Átlátszó egészen pontosan arra lett volna kíváncsi, hogy miután az Európai Parlament szeptemberben megszavazta a Sargentini-jelentést, és hogy az Európa Tanács indítson Magyarország ellen eljárást az EU-szerződés 7-es cikkelyének megsértése miatt, mik is voltak az erre válaszul indított kormányzati propagandakampány anyag részletei.

A Kabinetiroda 17 600 forint költségtérítést kért az adatokért, mivel szerintük ez fedezte volna a rájuk rótt „aránytalan mértékű munkateher” költségeit. Mikor ezt az Átlátszó kifizette, el is küldték nekik a kért dokumentumokat.

Amiken éppen csak a lényeg nem látszott, mivel szinte mindent elmosódott, sötét pacák takartak. Mindössze az egyes kampányok végösszege lett olvasható, minden egyéb lényeges részlet, például hogy hol és mennyi pénzért jelentetett meg a kormány reklámokat, nem. (via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.