Annyira kevés a munkaügyi ellenőr, hogy átlagosan 84 évente egyszer vizsgálhat egy céget a hatóság

"Ha ma ellenőriznek egy munkáltatót, akkor azt várhatóan legközelebb 84 év múlva fogják," érzékeltette a munkaügyi ellenőrök alacsony számát a vállalkozások magas számával szemben az RTL Klub Híradójának a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Kordás László szerint 

képtelenség lesz kiszűrni az új túlóra-szabályok visszaélőit.

Az RTL Klub példaként hozza, hogy tavaly mindössze 657 minimálbéres visszaélést tárt fel a munkaügyi hivatal. A minisztérium munkavédelmi főosztálya jelentésében már akkor arra panaszkodott, hogy 

"a munkájukat féltő munkavállalók nem mernek a munkáltatójuk ellen nyilatkozni."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.