Egy román férfi disznóval fizette volna ki az adóhátralékát, pszichiátriára vitték

Arról írt a Főtér, hogy Romániában, a Brassó megyei Barcarozsnyó polgármesteri hivatalában egy ittas helyi férfi jelent meg egy disznóval, mondván, nem akarja adóssággal zárni az évet, ezért felmerült benne, hogy a kb. 1100 lejnyi adóhátralékát természetben fizeti ki: egy disznót vitt az adhatóságnak.

Fotó: Digi24/Főtér

A részeg férfit a helyi rendőrök megállították, így elsőre nem tudott belépni a hivatalba a disznóval, de kis idő elteltével mégis sikerrel bejutott az épületbe. A rendőrök azt mondták, a férfi nem csak az adóját akarta befizetni, hanem a Facebookra is fel szeretett volna kerülni. A Digi24 közölte a felvételt az akciójáról.

Végül a hatóságok mentőt hívtak, az pedig a brassói pszichiátriára vitte az adófizetőt. Ha az orvosok megállapítják a beszámíthatóságát, akkor a férfinak az adóhátralék mellett a rendzavarásért, a közterületen való italozásért és a hatósági személy sértegetéséért kiszabott büntetést is ki kell fizetnie, illetve az állattal való nem megfelelő bánásmódért is büntetés jár neki.

Mi a tanulság? Szerintem egyértelmű. (Főtér)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.