13 halott egy csehországi bányakatasztrófában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Szénbánya Karvina közelébenFotó: Google Street View

Legalább 13 vájár vesztette életét az éjszaka Csehországban, a lengyel határhoz közeli Karviná szénbányájában. Az egyik tárnában, 880 méteres mélységben következett be sújtólégrobbanás.

A detonáció után az 1968 óta üzemelő szénbánya jelentős része beomlott.

A halálos áldozatok közül 11-en lengyelek. Andrej Babis cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hamarosan a helyszínre érkeznek. Részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak, és azonnali segítséget ígértek nekik. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.