Egy nap után újranyithatták London második legnagyobb repterét

A reptéren rekedt utasok várják a gatwicki reptér újranyitását. A repteret azért kellett lezárni, mert drónok jelentek meg a futópálya fölött.Fotó: GLYN KIRK/AFP

Egy nap után részben megnyitották London második legnagyobb reptere, a gatwicki kifutópályáját. A repteret szerdán kóbor drónok miatt kellett lezárni, amely a kifutó fölé berepülve veszélyeztette a gépek biztonságát. Tízezrek rekedtek a reptéren, az üzemeltető szerint a reptér lezárása óta 120 ezer utast kellett volna elindítaniuk.

További ezrek pedig külföldön rekedtek, vagy más reptérre érkeztek.

A BBC értesülései szerint a drónok kezelőjét még nem találták meg, folytatják a nyomozást.

A légitársaságok időközben már rendkívüli intézkedéseket hoztak, a Ryanair például minden, pénteki járatát átirányította Stanstedbe.

A gatwicki repteret szerda este kilenckor kellett lezárni, miután két drón jelent meg a futópálya fölött. Csütörtök hajnalban feloldották a zárat, de háromnegyed órával később újra drónok bukkantak fel a futópályáknál. Péntek reggel újra megnyitották a repteret, de csak korlátozottan. (Via BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.