Egy nap után újranyithatták London második legnagyobb repterét

A reptéren rekedt utasok várják a gatwicki reptér újranyitását. A repteret azért kellett lezárni, mert drónok jelentek meg a futópálya fölött.Fotó: GLYN KIRK/AFP

Egy nap után részben megnyitották London második legnagyobb reptere, a gatwicki kifutópályáját. A repteret szerdán kóbor drónok miatt kellett lezárni, amely a kifutó fölé berepülve veszélyeztette a gépek biztonságát. Tízezrek rekedtek a reptéren, az üzemeltető szerint a reptér lezárása óta 120 ezer utast kellett volna elindítaniuk.

További ezrek pedig külföldön rekedtek, vagy más reptérre érkeztek.

A BBC értesülései szerint a drónok kezelőjét még nem találták meg, folytatják a nyomozást.

A légitársaságok időközben már rendkívüli intézkedéseket hoztak, a Ryanair például minden, pénteki járatát átirányította Stanstedbe.

A gatwicki repteret szerda este kilenckor kellett lezárni, miután két drón jelent meg a futópálya fölött. Csütörtök hajnalban feloldották a zárat, de háromnegyed órával később újra drónok bukkantak fel a futópályáknál. Péntek reggel újra megnyitották a repteret, de csak korlátozottan. (Via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.