Elment Eddie, a zsákoló vidra

Kevéssel 21. születésnapja előtt kimúlt Eddie, a világhírű vidra. Eddie 2013-ban lett világsztár, ezzel:

Lakóhelye, az Oregon Állatkert megerősítette a szomorú hírt. Mint írták, Eddiet rohamosan romló egészségi állapota miatt elaltatták.

Eddie szép kort élt meg, bő 20 évével igazi vidramatuzsálem volt, fajának legidősebb ismert egyede. "A hím vidrák ritkán élnek 15 évnél tovább, Eddie a legöregebbek közé tartozott" - írta közleményében Amy Cutting, az állatkert víziállat-részlegének vezetője.

Eddie amúgy nem magától kapott rá a kosárlabdázásra, lelkes gondozói tanították meg neki a sportot, hogy segítsenek arthritises ízületeinek erősítésében. Az elhíresült videó az egyik edzését mutatja.

Eddiet 1998-ban, a vadonban találták, elárvult kölyökként. Először a monterey-i akváriumban ápolták, két évvel később került végső lakhelyére, az Oregon Állatkertbe. Kosárrajongásával annyira híres lett, hogy a helyi NBA-csapat, a Portland Trailblazers 20. születésnapjára a csapat logójával díszített palánkot ajándékozott neki. Halálhíre után pedig részvéttweetben búcsúztak "szőrös barátjuktól", akit a vidrák és a kosárlaba igaz nagykövetének neveztek. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.