Elment Eddie, a zsákoló vidra

ÁLLAT
2018 december 21., 09:06
comments 25

Kevéssel 21. születésnapja előtt kimúlt Eddie, a világhírű vidra. Eddie 2013-ban lett világsztár, ezzel:

link Forrás

Lakóhelye, az Oregon Állatkert megerősítette a szomorú hírt. Mint írták, Eddiet rohamosan romló egészségi állapota miatt elaltatták.

link Forrás

Eddie szép kort élt meg, bő 20 évével igazi vidramatuzsálem volt, fajának legidősebb ismert egyede. "A hím vidrák ritkán élnek 15 évnél tovább, Eddie a legöregebbek közé tartozott" - írta közleményében Amy Cutting, az állatkert víziállat-részlegének vezetője.

Eddie amúgy nem magától kapott rá a kosárlabdázásra, lelkes gondozói tanították meg neki a sportot, hogy segítsenek arthritises ízületeinek erősítésében. Az elhíresült videó az egyik edzését mutatja.

link Forrás

Eddiet 1998-ban, a vadonban találták, elárvult kölyökként. Először a monterey-i akváriumban ápolták, két évvel később került végső lakhelyére, az Oregon Állatkertbe. Kosárrajongásával annyira híres lett, hogy a helyi NBA-csapat, a Portland Trailblazers 20. születésnapjára a csapat logójával díszített palánkot ajándékozott neki. Halálhíre után pedig részvéttweetben búcsúztak "szőrös barátjuktól", akit a vidrák és a kosárlaba igaz nagykövetének neveztek. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.