Etikai eljárást kezdeményeztek Hadházy Ákos ellen az Állatorvosi Kamaránál

Tbg
2018 december 21., péntek 15:23
490

Házmesterország házmestertempóban: két állatorvos is etikai eljárást kezdeményezett Hadházy Ákos ellen, adta hírül az MTI. (Hírhez háttérismeret: Hadházy Ákos szakmáját tekintve állatorvos.) 

Nem ellett a jerke? Elhullott a gödölye? Nem csillapodik a körömfájás? Szó sincs róla!

„A december 19-ei keltezésű panasz szerint Hadházy Ákos december 16-17-én »az MTVA székházában önmagából teljesen kifordulva, minősíthetetlen, már deviánsba hajló módon viselkedett (...) megállapítható, hogy dr. Hadházy Ákos az etikai vétség tényállását kimerítette«.”

A panaszt két állatorvos, Herényi Bulcsú és Szinesi András tette, utóbbi a kamara Veszprém megyei elnöke

De hogyan lett a közügyből állatorvosi ügy? Erre is kitér az MTI híradása.

A panasz hivatkozik egyebek között az (etikai) szabályzat azon pontjára, mely szerint az állatorvosnak "az állatorvosi tevékenység során józan, szakszerű és társadalmilag elvárható magatartást (alkalomhoz illő, kulturált megjelenéssel) kell tanúsítania".

Az állatorvosok szerint Hadházy a köztévé épületében - ez eddig új szál - állatorvosi tevékenységet végzett, mégpedig nem akármilyen módon, hanem rosszul, „deviánsba hajló módon” viselkedett. 

Az állatorvosi kamara (MAOK) etikai szabályzata itt olvasható.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt