Nem találják a román hatóságok a korrupcióért elítélt magyar politikust

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A román rendőrség nem találja Olosz Gergelyt, a Románia Magyar Demokrata Szövetség volt szenátorát. Oloszt csütörtökön korrupció miatt három év letöltendő börtönre ítélte. A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Nicoleta Tolvaj Marin szerint "folyamatban van" az elítélt politikus tartózkodási helyének felderítésére és előállítására indított akció.

A hatóságok országos körözést adtak ki Olosz ellen, személyes adatait minden román határátkelőhelyére megküldték.

Oloszt befolyással való üzérkedésben találta vétkesnek a román legfelsőbb bíróság. Az ítélet a háromévi letöltendő börtönbüntetés mellett 384 ezer euró (123 millió forint) és 400 ezer lej (27 millió 600 ezer forint) értékű vagyonelkobzásról is rendelkezett.

A vádirat szerint 2010-ben az akkor parlamenti képviselő Oloszt négy vállalkozó lefizette, hogy előnyös szerződésekhez juttassa cégeiket, kihasználva azt, hogy a politikus korábban a román energiaár-szabályozó hatóság elnöki tisztségét töltötte be. Az ügyészek szerint Olosz Gergely összesen félmillió eurónak megfelelő jogtalan anyagi haszonban részesült különböző formában.

losz Gergely 2007-2008-ban a romániai energiaár-szabályozó hatóság elnöke volt, 2008 és 2012 között az RMDSZ parlamenti képviselője, 2010-től frakcióvezetője, 2012-től 2013 májusában történt lemondásáig az RMDSZ szenátora. 2011-ben az RMDSZ elnöki tisztségét is megpályázta, de alulmaradt Kelemen Hunorral szemben. (Via MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.