Orbán a tüntetésekről: Ez „hisztérikus sikongatás”

politika
2018 december 21., 06:59
comments 879

A miniszterelnök szerint az embereknek problémát jelentett, hogy nem túlórázhatnak többet, ezért hozták a túlóratörvényt. Orbán szerint az emberek többet akarnak keresni, ezért többet akarnak dolgozni – írja a hvg.hu.

A Kossuth rádió műsorvezetője azzal kezdte a rádióinterjút, hogy a munka törvénykönyve mindig kényes kérdés, lehet, attól tartanak a szakszervezetek, hogy kihasználják a munkavállalókat, és ezért tiltakoznak most. Orbán erre azt mondta, Magyarországon munkaerőhiány van, mindenki tehet egy lépést előre, „és ez jól van így”. Azt mondta, a törvényt azért módosították, mert a munkáltatóknak lasszóval kell fogniuk a munkásokat. Orbán szerint a munkásokat elsősorban nem a jogszabályok, hanem az olyan környezet védi, ahol szükség van rájuk, és „Magyarországon most ez a helyzet”.

A Fidesz-KDNP csak a buta szabályokat akarta megszüntetni, hogy „aki többet akar keresni, dolgozzon többet”, de azt állítja, nem lehet őket túlórára kényszeríteni, „aki mást állít, hazudik”. Orbán szerint a munkások szempontjából ezt egy jó törvény, de a puding próbája az evés.

link Forrás

A botrányos parlamenti szavazásról Orbán azt mondta: „Mindannyian ismerünk a magánéletből ilyen kellemetlen alakokat, nem, az előfordul még a családban is néha, hogy vannak olyan pofák, olyan mókusok, vagy nem tudom, hogy mondjam, olyan kellemetlen alakok, akik azzal akarnak kitűnni, hogy belemásznak az ember képébe.” Ezeket „legszívesebben az ember elküldené”, de nem akar udvariatlan lenni, vagy az ő szintjére süllyedni, és mivel ott volt a törvényhozás, ezért a Fidesz tűrt. (Itt látható, hogyan fogadta a botrányt Orbán a testőrei előtt állva.) „Blokád alá vettek minket, valaki beült a székembe, rátette a kezét a szavazógombjaimra” – mondta.

link Forrás

Orbán szerint „nem cirkusz a Parlament”, ő is volt ellenzékben, tudja, hogy az nem jó érzés, amikor az ember elmondja az érveit, de a másik oldal mégis megszavaz egy törvényt, de ilyenkor az emberekkel kell beszélni, meggyőzni őket, hogy nekik van igazuk, botrányokozással nem lehet megfékezni a törvényhozást. Orbán a választóknak azt üzente: ne idegeskedjenek, a kormánypárt sem fog, elvégzik a munkát.

Orbán a tüntetésekről azt mondta: a túlóratörvény csak ürügy. Az Index szerint úgy fogalmazott:

„Ugyanez a hisztérikus sikongatás volt akkor, amikor hazaküldtük az IMF-et, amikor csökkentettük az adót, bevezettük a közmunkát, akkor is rabszolgázott az ellenzék.”

Most azok kiáltanak világvégét, akik valóban tönkretették az országot, „az ellenzéki szemfényvesztésnek nincsenek korlátai” – állítja. A tüntetőket megérti, fontosnak tartja, hogy figyeljenek rájuk, mert ő is ismeri az érzést, „amikor az ember azt érzi, igaza van, mégsem figyelnek rá”, de ezt élesen el kell választani a vandalizmustól. Ahogy fogalmazott:

„Szerencsétlen Kossuth mit vétett? Vagy szegény karácsonyfa?”

Azt mondta, ő is tüntetett a kommunizmusban, de nem vandálkodott, és sosem kiabált olyat, hogy „ég a rendőr, ég a fa”. Szerinte a füstbomba szimbolikus, ilyet azok dobálnak, akik el akarják fedni az igazságot, akik nem jó szándékú emberek, ráadásul ez jogilag is aggályos. Orbán azt mondta, nemzetközi szervezetek is mozognak a háttérben, a legagresszívabb tüntetőket Soros György fizeti.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a 180 perc című műsorban 2017. szeptember 22-én.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a 180 perc című műsorban 2017. szeptember 22-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

„2006-ban vérző fejű emberekkel voltak tele a híradások, most azt kértem a belügyminisztertől, hogy legyen határozott és türelmes a rendőrség fellépése” – mondta Orbán, megköszönve a rendőrök munkáját.

„Képzelje el, ha a Linke és az AfD összeállnának és erőszakkal betörnének a közszolgálati tévé épületébe, ott mi lenne? Megkapnák a magukét, a német rendőrök nem viccelnek” – mondta Orbán, nyugalomra intve mindenkit („Csigavér.”)

Orbán megemeli a kalapját a rendőrök előtt, az MTVA előtt történtekről azt mondta, a rendőrök türelmesek voltak, az önveszélyesség határáig. Az elkövetkezendő tüntetések idejére is további türelmet kívánt a rendőröknek, azt mondta, a kormány velük van.

Végül megkérdezték, hogy jó évünk lesz-e a következő, amire azt mondta, erős évünk volt, de a magyar gazdaság jól fog teljesíteni jövőre is, még ha lát is felhőket. „Nem szorulunk senki kegyére, legfeljebb a Jóistenére” – mondta, ígérve, hogy ezen az úton fognak továbbmenni jövőre is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.