Egy finn képviselő egy szaunát adott meg második otthonként

A finn rendőrség nyomozni kezdett az egyik parlamenti képviselőnek az ügyében, miután kiderült, hogy a második lakás, ami után juttatást igényelt, egy szauna. 

A gyanú szerint a nacionalista Finnek Pártjához tartozó Ville Vahamaki 13 ezer euróval húzhatta le a költségvetést. Bár Vahamaki tagadja, hogy bármi rosszat tett volna, de a nyomozók szerint már visszafizette az összeget. Ennek ellenére az ügyészség vizsgálni fogja az ügyet. 

Egy finn lap még a nyáron leplezte le, hogy ő és egy másik képviselő megemelt költségtérítést igényeltek egy szauna után, amit egy lakás pincéjében béreltek. A New York Times megjegyezte azt is, hogy az 5,5 milliós Finnországban közel 3 millió szauna működik. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.