Két női listavezetővel indul az EP-választáson a Momentum

POLITIKA
2018 december 22., 12:01
comments 247

A Momentum Küldöttgyűlése elfogadta a párt EP-listáját, amelyet két női jelölt vezet. A listát Dr. Cseh Katalin, a Momentum korábbi elnökségi tagja vezeti, a második helyen Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, a harmadik helyen pedig Nemes Balázs, a párt új szóvivője szerepel.

„Válaszút előtt állunk: a jövő évi EP-választások tétje az, hogy Európa összetart vagy darabjaira hullik. A Momentum egy nagy, erős, és összetartó Európa mellett teszi le a voksát” - kommentálta a döntést Fekete-Győr András, aki a lista utolsó helyére kérte magát.

Donáth Anna a 2018. december 21-i tüntetésen.
photo_camera Donáth Anna Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

„Nem csak Magyarországon, hanem Európában is szükség van a politikai generációváltásra. Nem ötéves száműzetésre vagy vakációra készülünk, hanem arra, hogy Magyarország hangja legyünk Európában, és Európa hangja Magyarországon.” - tette hozzá Dr. Cseh Katalin, a Momentum listavezetője.

„Nekünk nem kérdés, hogy egyszerre vagyunk magyarok és európaiak - a kettő nem kizárja, hanem megerősíti egymást. Ennek szellemiségében listánkon négy külföldön élő magyar, a londoni Csillag Tamás, a párizsi Kimmer Diána, a bécsi Menyhárt Tamás, valamint a brüsszeli Molnár Álmos is szerepet kap” - emelte ki Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke.

A Momentum teljes EP-listája:

1. Dr. Cseh Katalin

2. Donáth Anna Júlia

3. Nemes Balázs

4. Csillag Tamás

5. Kádár Barnabás

6. Kerpel-Fronius Gábor

7. Kimmer Diána

8. Paróczai Anikó

9. Daám Alexandra

10. Tabajdi Péter

11. Menyhárt Tamás

12. Sóber Szabolcs

13. Bárdi Zsuzsanna

14. Retezi Richárd

15. Molnár Álmos

16. Sebők Éva

17. Szarvas Koppány Bendegúz

18. Berg Dániel

19. Buzinkay György

20. Hajnal Miklós

21. Fekete-Győr András

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.