Két női listavezetővel indul az EP-választáson a Momentum

2018 december 22., szombat 12:01
250

A Momentum Küldöttgyűlése elfogadta a párt EP-listáját, amelyet két női jelölt vezet. A listát Dr. Cseh Katalin, a Momentum korábbi elnökségi tagja vezeti, a második helyen Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, a harmadik helyen pedig Nemes Balázs, a párt új szóvivője szerepel.

„Válaszút előtt állunk: a jövő évi EP-választások tétje az, hogy Európa összetart vagy darabjaira hullik. A Momentum egy nagy, erős, és összetartó Európa mellett teszi le a voksát” - kommentálta a döntést Fekete-Győr András, aki a lista utolsó helyére kérte magát.

Donáth Anna Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

„Nem csak Magyarországon, hanem Európában is szükség van a politikai generációváltásra. Nem ötéves száműzetésre vagy vakációra készülünk, hanem arra, hogy Magyarország hangja legyünk Európában, és Európa hangja Magyarországon.” - tette hozzá Dr. Cseh Katalin, a Momentum listavezetője.

„Nekünk nem kérdés, hogy egyszerre vagyunk magyarok és európaiak - a kettő nem kizárja, hanem megerősíti egymást. Ennek szellemiségében listánkon négy külföldön élő magyar, a londoni Csillag Tamás, a párizsi Kimmer Diána, a bécsi Menyhárt Tamás, valamint a brüsszeli Molnár Álmos is szerepet kap” - emelte ki Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke.

A Momentum teljes EP-listája:

1. Dr. Cseh Katalin

2. Donáth Anna Júlia

3. Nemes Balázs

4. Csillag Tamás

5. Kádár Barnabás

6. Kerpel-Fronius Gábor

7. Kimmer Diána

8. Paróczai Anikó

9. Daám Alexandra

10. Tabajdi Péter

11. Menyhárt Tamás

12. Sóber Szabolcs

13. Bárdi Zsuzsanna

14. Retezi Richárd

15. Molnár Álmos

16. Sebők Éva

17. Szarvas Koppány Bendegúz

18. Berg Dániel

19. Buzinkay György

20. Hajnal Miklós

21. Fekete-Győr András

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt