Orbán: Ismerem Sorost

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Magyar lapok helyett az osztrák oe24.at-nek adott karácsonyi interjút a magyar miniszterelnök. Az MTI szemléjéből három témát emelünk ki.

Orbán a plüssmacikról

"Egy ország védelme nem jó embereket, hanem felelős embereket igényel," mondta a határvédelemről a magyar kormányfő. Hozzátette: nincs kőből a szíve, de "plüssmacikkal és virágokkal nem lehet határt védeni". 

"Ha mellesleg még jó ember is vagyok, akkor jó, de nálam első helyen a Magyarország iránti felelősség áll," 

mondta Orbán.

Orbán Sorosról

Soros György egy "tehetséges magyar honfitárs", mondta Orbán, de megjegyezte: nincs jó véleményük egymásról. Ugyanakkor mindketten ugyanahhoz a nemzethez tartoznak, és "mi, magyarok senkit nem diszkriminálunk a vallása miatt", reagált a Soros-kampányt antiszemitizmussal vádoló kritikákra. 

"Magyarország szabad ország. Szabadon lehet megnyilvánulni, szabad a kormányt kritizálni, sőt ellene tüntetni is,"

mondta Orbán. Szerinte "Sorossal békés vitáik voltak addig, amíg szervezetei nem kezdték el finanszírozni a migránsokat, arra bátorítva őket, hogy jogellenesen lépjék át a magyar határt." A CEU költözéséről csak a szokásos paneleket mondta fel Orbán,  szerinte Soros György budapesti egyetemén folytatódni fog az oktatás, és diplomákat fognak ott osztani. 

"Ismerem Sorost, ő nem az az ember, aki csak úgy elhagyja Budapestet,"

tette hozzá.

Orbán a karácsonyról

Kijelentette: a karácsonyt mindig családjával tölti. Orbán szerint

 "Magyarországon a család az első."

Érdekes az interjú elején még Magyarország volt az első. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.