Semjén Zsolt prédikációjával ért véget a Mátyás király-emlékév

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hol máshol, mint a Szent István-bazilikában zárta le a Mátyás király-emlékévet a nemzetpolitikai államtitkárság és Semjén Zsolt. A programsorozatot záró szentmisén a miniszterelnök-helyettes is beszédet mondott, amiben azzal indokolta a Hunyadi Mátyás születésének 575., uralkodása kezdetének 560. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévet, hogy kötelességünk megemlékezni elődeinkről, hőseinkről.    

"Ezek a nagyszerű emberek megérdemlik, hogy megemlékezzünk róluk",

tette hozzá. Szerinte a ma emberének is szüksége van rá, hogy erőt meríthessen a nemzetépítők munkájából. "Nagy királyunk szerepe és jelentősége, megítélése az évszázadok során szinte semmit sem változott," mondta Semjén. Felidézte, hogy az egyéves sorozat során a Magyar Nemzeti Bank emlékérmét bocsátott ki, 

de elkészült a Merre járt Mátyás király? című internetes alkalmazás is. "Méltó módon ünnepeltük meg nagy királyunkat,"

mondta. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.