Semjén Zsolt prédikációjával ért véget a Mátyás király-emlékév

Hol máshol, mint a Szent István-bazilikában zárta le a Mátyás király-emlékévet a nemzetpolitikai államtitkárság és Semjén Zsolt. A programsorozatot záró szentmisén a miniszterelnök-helyettes is beszédet mondott, amiben azzal indokolta a Hunyadi Mátyás születésének 575., uralkodása kezdetének 560. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévet, hogy kötelességünk megemlékezni elődeinkről, hőseinkről.    

"Ezek a nagyszerű emberek megérdemlik, hogy megemlékezzünk róluk",

tette hozzá. Szerinte a ma emberének is szüksége van rá, hogy erőt meríthessen a nemzetépítők munkájából. "Nagy királyunk szerepe és jelentősége, megítélése az évszázadok során szinte semmit sem változott," mondta Semjén. Felidézte, hogy az egyéves sorozat során a Magyar Nemzeti Bank emlékérmét bocsátott ki, 

de elkészült a Merre járt Mátyás király? című internetes alkalmazás is. "Méltó módon ünnepeltük meg nagy királyunkat,"

mondta. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.