Csendes esőre ébredtünk

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Jó reggelt kívánok december 24. reggelén, már egyet se kell aludnunk az ajándékbontásig! Pedig olyan szép, komótos, nyugtató eső van, hogy akár már most képes lennék visszafeküdni még egy-két órára.

Na, de ha így alakult, nézzük: ma akár 9 fok is lehet, és ugyan most a Dunántúl déli részét leszámítva mindenhol esik, akár még a nap is kisüthet.

Ezt a sok csapadékot az ország felett átvonuló hidegfrontnak köszönhetjük. Ez ugyan az elmúlt napokhoz képest valóban okoz némi lehülést, de a telet nem hozza el. A karácsony hátralevő napjaiban éjszaka ugyan fagyhat - erre főleg szenteste éjszakáján van esély -, napközben még a hidegebbik, keddi napon is fagypont fölé melegszik majd az idő. A csaőadék viszont hó formájára válthat, így azoknak is lesz némi örömük, akiknek a karácsonyhoz kötődik a hó látványa is.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.