Katonai műholdat állított pályára a SpaceX

Története során először katonai műholdat állított pályára vasárnap hajnalban a SpaceX, Elon Musk rakétaépítő magáncége. A Falcon 9-es rakéta startját ezt megelőzően négyszer halasztották el kisebb technikai gondok, illetve a kedvezőtlen időjárás miatt.

Musk és cége már évek óta próbált megrendeléseket szerezni az amerikai hadseregtől, így a SpaceX számára komoly áttörés a vasárnapi kilövés.

A műhold pályára állításához Falcon 9-es rakétát használtak. Ennek az extrája, hogy elvben újrahasznosítható az első lépcsője, de a műholdat pályára állító példánnyal meg sem kíséreltek visszatérni, mert ezúttal minden üzemanyagra szükségük volt ahhoz, hogy a műholdat megfelelő pályára állítsák, írja a BBC.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.