Mocorogni kezdett az Etna

külföld
2018 december 24., 12:49
comments 67

Egyre komolyabb aktivitást mutat Szicília szigetén az Etna. A vulkánból az elmúlt napokban több lávafolyás is elindult, de a Volcano Discovery kutatóinak jelentése szerint december 24-én még intenzívebbé váltak a dolgok.

link Forrás

A vulkán csúcsán az új dél-keleti kráter kezdett komoly hamufelhőket eregetni, ez alapján arra következtetnek, hogy akár hirtelen nagy erejű kitörés is jöhet.

A szakértők leírása szerint a most kilövellt hamufelhők és a szeizmográfok által regisztrált, emberek által is érzékelhető földmozgások alapján olvadt láva törhetett a felszínre újra. A helyszínen tartózkodó tudósítóik beszámolója szerint a rengések is erősödnek. Ez a gyakorlatban amúgy akármit is jelenthet, az Etna gyakorlatilag négy éve folyamatos kitörésben van, a címlapképünk például egy augusztusi kitörést követő lávafolyást ábrázol. A történéseket élőben közvetíti az olasz Sky webkamerája.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.