Második napja ömlik a láva az Etnából

Kedden már második napja ömlik láva az Etnából, Európa legmagasabb és legaktívabb tűzhányójából. A Szicília keleti partjánál lévő cataniai repülőtér működése időközben már visszaállt, miután az előző nap a vulkán vastag hamuoszlopot eregetett, és a rossz látási viszonyok miatt a hatóságok lezárták a légikikötőt.

Fotó: GIOVANNI ISOLINO/AFP

Az Etna azonban továbbra is nyugtalan, amit több száz kisebb földmozgás jelzett a nap folyamán. Az Olasz Geofizikai és Vulkanológiai Intézet (INGV) szerint a tűzhányó oldalán két kilométer hosszú hasadék nyílt, amelyből láva fakadt, Zafferana Etnea községben pedig hamueső esett. Sérültekről nem érkeztek jelentések. A 3330 méter magas tűzhányó legutóbbi súlyos kitörése 1992-ben volt.  (MTI/dpa)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.