32 év után találtak meg egy elrabolt argentin nőt Bolíviában

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.
Az argentin rendőrség által kiadott képen két járőr kíséri épp vissza családjához a 32 év után kiszabadított nőt és 9 éves kisfiátFotó: HO/AFP

Az argentin rendőrség kedden hozta nyilvánosságra, hogy a hónap elején, egy rendőrségi akció során megtalálták és kiszabadították azt az argentin nőt, akit 32 éve, még 13 éves korában raboltak el emberrabolók. 

A nőt a hatóság közleménye szerint egy dél-bolíviai kisvárosban, Bermejóban, a helyi rendőrség segítségével találták meg.

Az argentin rendőrség hónapok óta kapcsolatban állt a bolíviai szolgálatokkal, és kérésükre a helyi hatóságok már több bizonyítékot összegyűjtöttek, amelyek azt támasztják alá, hogy ugyanarról a személyről van szó, akinek eltűnését még 1986-ban regisztrálták. 

A nő és 9 éves fiának tartózkodási helyét néhány héttel ezelőtt azonosították a bolíviai hatóságok, mielőtt december elején, egy titkos akció keretein belül sikerült kiszabadítani őket. 

A nőt azóta fiával együtt vissza is szállították az argenítnai Mar del Platában. A nő személyazonosságát a hatóságok érthető okokból nem hozták nyilvánosságra, de két képet a rendőrség nyilvánosságra hozott, amint hazatérnek családjukhoz. Ezeken a képeken arcaikat eltorzították. (BBC)   

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.