32 év után találtak meg egy elrabolt argentin nőt Bolíviában

bűnügy
2018 december 26., 13:39
comments 90
Az argentin rendőrség által kiadott képen két járőr kíséri épp vissza családjához a 32 év után kiszabadított nőt és 9 éves kisfiát
photo_camera Az argentin rendőrség által kiadott képen két járőr kíséri épp vissza családjához a 32 év után kiszabadított nőt és 9 éves kisfiát Fotó: HO/AFP

Az argentin rendőrség kedden hozta nyilvánosságra, hogy a hónap elején, egy rendőrségi akció során megtalálták és kiszabadították azt az argentin nőt, akit 32 éve, még 13 éves korában raboltak el emberrabolók. 

A nőt a hatóság közleménye szerint egy dél-bolíviai kisvárosban, Bermejóban, a helyi rendőrség segítségével találták meg.

Az argentin rendőrség hónapok óta kapcsolatban állt a bolíviai szolgálatokkal, és kérésükre a helyi hatóságok már több bizonyítékot összegyűjtöttek, amelyek azt támasztják alá, hogy ugyanarról a személyről van szó, akinek eltűnését még 1986-ban regisztrálták. 

A nő és 9 éves fiának tartózkodási helyét néhány héttel ezelőtt azonosították a bolíviai hatóságok, mielőtt december elején, egy titkos akció keretein belül sikerült kiszabadítani őket. 

A nőt azóta fiával együtt vissza is szállították az argenítnai Mar del Platában. A nő személyazonosságát a hatóságok érthető okokból nem hozták nyilvánosságra, de két képet a rendőrség nyilvánosságra hozott, amint hazatérnek családjukhoz. Ezeken a képeken arcaikat eltorzították. (BBC)   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.