Egy könyv, ami után nem fogsz tudni többé polipot enni

természet
2018 december 26., 06:38
comments 190

Ha találkoznánk egy értelmes földönkívülivel, vajon tudnánk kommunikálni vele? Egyáltalán felismernénk, hogy egy intelligens lény áll velünk szemben? - többek közt ezekre a kérdéseikre is keresi a választ Peter Godfrey-Smith tudományfilozófus nagy sikerű, 2017-es, Other Minds - The Octopus, the Sea, and the Deep Origins of Consciousness című könyvében. Az írót elsősorban az öntudat és az intelligencia földi kialakulásával kapcsolatos kérdések érdeklik, és ezek megválaszolásában (vagy inkább az ezekről való elmélkedésben) a fejlábúak, azaz a nautiluszok, a kalmárok és főleg a polipok tanulmányozása segíti.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.