Ingyen kereshetők és lekérdezhetők lesznek az autók adatai az M1 szerint

A köztelevízió híradójában hangzott el, hogy januártól indul az úgynevezett jármű szolgáltatási platform, amin a sikeres tesztüzem után a tervek szerint ingyen lekérdezhetőek lesznek a gépjárművek adatai, így aki vásárlására készül, még vétel előtt pontos adatokat hívhat le bármely autóról. 

Az MTI az közmédia alapján azt írja, hogy a Belügyminisztérium (BM) egyesíti majd a különböző hivatalok gépjármű-nyilvántartási adatait, és így 

már januártól rendszám alapján kereshetőek lesznek az autó műszaki adatai, például a kilométeróra állása, a jármű baleseti előélete, s elérhetőek lesznek az eredetiségvizsgálaton készült fényképek is.A Híradó tudósítása szerint a szolgáltatáshoz mobiltelefonos applikáció is készül, viszont a tulajdonos személyes adatai továbbra sem lesznek hozzáférhetőek.

A rendszert az ügyfélkapun keresztül elvileg bárki, a jogcím igazolása és mennyiségi korlátozás nélkül igénybeveheti. A BM már teszteli a rendszert, amit várhatóan január végétől lehet majd használni.  

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.