Nyerj dedikált Rossz versek-plakátot!

hirdetés
2018 december 26., 06:08
comments 15
ad

December 27-én mutatják be a magyar mozik Reisz Gábor új filmjét, a Rossz verseket. A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezője pár napja azzal hívta fel a figyelmet új filmjére, hogy az utasok nagy meglepetésére bemondta a négyes–hatos villamos hangszórójába a film egyik kulcsmondatát: „Maga egy gyönyörű ember, és egy csodálatos személyiség”.

A forgalmazó Cirko Film jóvoltából most 15 gyönyörű és csodálatos személyiségű olvasó nyerhet egy dedikált Rossz versek-plakátot. Ehhez nem kell mást tennie, mint elküldenie a választ a következő kérdésre: Milyen reklám rendezésére kérik fel a Rossz versek főszereplőjét, Tamást? A megfejtéseket a rosszversek@cirkofilm.hu-ra várják.

Ilyen plakátot lehet nyerni a rendező aláírásával:

„Jó volna újra gyereknek lenni, és nem egy csirkemellfilé-reklámot rendezni, és nyavalyogni azon, hogy Anna miért hagyott el. Régen minden egyszerű volt és tiszta. Vajon folyamatosan múlik el minden, vagy egyik pillanatról a másikra?”

A 33 éves Merthner Tamás (a rendező, Reisz Gábor alakítja) magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs.

Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről.

A Rossz versek a szerelemről, a szakításról és Budapestről szól, illetve a rendező szavaival „a felnőtté válás legfontosabb kérdéseiről: megvalósíthatóak-e a vágyaink, és különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk”.

Ezen kívül a VAN-ból jól ismert abszurd humorral mutatja be a mai Magyarország valóságát is, és különleges hangulatú, könnyesen kacagtató jelenetekben villantja fel a nyolcvanas és kilencvenes évek meghatározó pillanatait. A filmben Reisz Gábor és Nagy Katica mellett a VAN-ban a szülőket alakító fergeteges páros, Takács Katalin és Kovács Zsolt is szerepel, de például Hajdu Szabolcs is felbukkan egy pillanatra az év legviccesebb epizódszerepében.

A premier előtti vetítéseken már több ezren látták a Rossz verseket: a film azonnal a közönség és a kritikusok kedvencévé vált.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.