A momentumos Kádár Barnabás szerint nem szabad ragaszkodunk a szerves emberi testhez és kiborgokká kell válnunk

2018 december 27., csütörtök 15:22
305
Cyborg Barnabás (Momentum) nem hisz az élő szövetekben

Gyakori - és általában persze igazságtalan - vád az ellenzéki pártokkal és politikusokkal szemben, hogy nincsen igazi, kézzelfogható konkrétumokat is tartalmazó alternatív programjuk. A vád azért igazságtalan, mert alapvető, de csak a kormányon lévők által ismerhető információk és rendelkezésre álló költségvetési pénzek nélkül hogy is lehetne valakinek a lózungokon túlmutató, egészen konkrét programja. 

Gondoltam mostanáig.

Aztán az imént rákattintottam Kádár Barnabás Momentum-alapító, egykori képviselőjelölt legfrissebb fb-posztjára

Ami azzal kezdődik, hogy Kádár - aki nem mellesleg futurológus - megnézett egy népszerű tudományos videót arról, hogy mi kell ahhoz, hogy az ember életben tudjon maradni a Mars felszínén.

A politikus nem rejtette véka alá, hogy a videó milyen mély hatással volt rá:

“Durva belegondolni, hogy az egész világegyetemben egyetlen olyan hely van, ahol nem halunk meg másodpercek alatt. Ráadásul még itt a földön is is figyelnünk kell olyan dolgokra, hogy ne érje túl nagy gyorsulás, hő vagy sugárzás a testünket. “

Amiből két következtetést vont le. Ezek közül az első egészen nyilvánvaló és nem is ritka gondolat, még politikustól sem: jó lenne nem elpusztítanunk a bolygónkat.

A második viszont annál svungosabb:

“Másrészt hosszú távon pedig nem szabad ragaszkodni ehhez a kozmikus szempontból alapvetően életképtelen létformánkhoz. Egy ideig még működni fog, hogy mindig a földi körülményekben kifejlődött testünkhöz igazítjuk máshol is a környezetet, de hosszabb távon már nem lesz hatékony. Ha szeretnénk bolygókon átívelő civilizációvá válni, akkor bizony kiborgokká kell válnunk.”

Ez igen, ezt nevezem kézzelfogható ellenprogramnak! Erre “ennyi”-zzen Deutsch "Szerves" Tamás!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt