Ausztráliában majd megsülnek, olyan meleg van

külföld
2018 december 27., 20:53
comments 237

Európában tél van, karácsony előtt még egy rendes havazás is volt, a világ másik felén viszont éppen rekkenő hőség van, lassan rekordmagas hőhullámmal.

Ausztráliában éppen brutális hőség tombol, közel 14 fokkal van melegebb az ilyenkor megszokottnál , némely államban 40 fokot mértek csütörtökön, de az előrejelzések szerint a hőmérő felkúszhat akár 45 fok fölé is. Figyelmeztetést adtak ki tűzveszély miatt is.

photo_camera Fotó: PETER PARKS/AFP

A magas hőmérséklet nem újdonság ilyenkor délen, Ausztráliában ugyanis most jön a nyár, január a legmelegebb hónap. Most azonban attól félnek a helyiek, hogy ez a korai hőhullám azt jelzi, a 2019-es január még a vártnál is jóval melegebb lesz. Tavaly nyáron Sydney-ben 80 éve nem látott meleg volt, több mint 47 fok.

Az extrém hőmérsékleti hatásokat már így is megszenvedte az ország, az ausztrál tél száraz és meleg volt, az év elején mért meleg pedig az élővilágnak is betett. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.