Ausztráliában majd megsülnek, olyan meleg van

Európában tél van, karácsony előtt még egy rendes havazás is volt, a világ másik felén viszont éppen rekkenő hőség van, lassan rekordmagas hőhullámmal.

Ausztráliában éppen brutális hőség tombol, közel 14 fokkal van melegebb az ilyenkor megszokottnál , némely államban 40 fokot mértek csütörtökön, de az előrejelzések szerint a hőmérő felkúszhat akár 45 fok fölé is. Figyelmeztetést adtak ki tűzveszély miatt is.

Fotó: PETER PARKS/AFP

A magas hőmérséklet nem újdonság ilyenkor délen, Ausztráliában ugyanis most jön a nyár, január a legmelegebb hónap. Most azonban attól félnek a helyiek, hogy ez a korai hőhullám azt jelzi, a 2019-es január még a vártnál is jóval melegebb lesz. Tavaly nyáron Sydney-ben 80 éve nem látott meleg volt, több mint 47 fok.

Az extrém hőmérsékleti hatásokat már így is megszenvedte az ország, az ausztrál tél száraz és meleg volt, az év elején mért meleg pedig az élővilágnak is betett. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.