Ausztráliában majd megsülnek, olyan meleg van

Európában tél van, karácsony előtt még egy rendes havazás is volt, a világ másik felén viszont éppen rekkenő hőség van, lassan rekordmagas hőhullámmal.

Ausztráliában éppen brutális hőség tombol, közel 14 fokkal van melegebb az ilyenkor megszokottnál , némely államban 40 fokot mértek csütörtökön, de az előrejelzések szerint a hőmérő felkúszhat akár 45 fok fölé is. Figyelmeztetést adtak ki tűzveszély miatt is.

Fotó: PETER PARKS/AFP

A magas hőmérséklet nem újdonság ilyenkor délen, Ausztráliában ugyanis most jön a nyár, január a legmelegebb hónap. Most azonban attól félnek a helyiek, hogy ez a korai hőhullám azt jelzi, a 2019-es január még a vártnál is jóval melegebb lesz. Tavaly nyáron Sydney-ben 80 éve nem látott meleg volt, több mint 47 fok.

Az extrém hőmérsékleti hatásokat már így is megszenvedte az ország, az ausztrál tél száraz és meleg volt, az év elején mért meleg pedig az élővilágnak is betett. (CNN)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.