Mivel az amerikai kormányhivatalok egy része leállt, így nem ismertetik a fontosabb makrogazdasági adatokat

2018 december 27., csütörtök 9:23
51

Az amerikai kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete (BEA) bejelentette, hogy pénz hiányában ideiglenesen felfüggeszti munkáját, így nem ismerteti a befektetők körében a legfontosabbnak tartott makrogazdasági adatokat sem.

A BEA számos más amerikai kormányintézethez hasonlóan azért volt kénytelen felfüggeszteni a munkáját, mert bár a múlt héten az amerikai törvényhozók megállapodtak, hogy rövid távra biztosítják a kormányzati működéshez szükséges forrásokat, ezt nem írta alá Donald Trump elnök.

Fotó: Saul Loeb/AFP

Az amerikai elnök arra hivatkozott, hogy a kormányzati költségvetés nem tartalmazza az amerikai-mexikói határra építendő fal 5 milliárd dolláros költségét. A labda így visszapattant a törvényhozók térfelére, akik viszont nem tudták egymást meggyőzni, így a kormányzat nem létfontosságú ágazatai leálltak forráshiány miatt.

A kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete (BEA) közli egyebek között a GDP-re, az inflációra, a személyes jövedelmekre és kiadásokra, a kereskedelem alakulására meg az új lakások értékesítésére vonatkozó adatokat. A munkaügyi minisztérium egyébként továbbra is ismerteti a heti és havi adatait, köztük például csütörtökön a heti munkanélküliségi adatot. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt