Egy 6 és egy 9 éves gyerek éppen átsétálja Új-Zélandot

2018 december 28., péntek 6:38
53

A kilencéves Elizabeth és a hatéves Jonathan karácsonykor ért az Északi-sziget aljára. Ekkor már több mint 1200 kilométert tettek meg, mióta szüleikkel együtt útnak indultak októberben. 

Ha minden így megy tovább, ők lesznek a legfiatalabbak, akik valaha végigjárták az országot átszelő 3000 kilométeres utat, a Te Araroát. A család maga is új-zélandi, a szülők, Chris és Jorinde Rapsey út közben tanítják is a gyerekeiket, ezzel váltva ki azt, hogy most hónapokig kiesnek az iskolából. 

Jordine szerint lenyűgöző, hogy a két gyerek mennyire élvezi az utat, és mennyi energiájuk van. A nő most a Guardiannak mesélt arról, hogy a gyerekek igazán boldognak tűnnek az út során, a legnagyobb konfliktust eddig az okozta, hogy milyen ízű müzlit egyenek reggelire. Az út elején még hamar elfáradtak, és voltak szakaszok, amiket nehéznek találtak, de ezen hamar túllendültek. Egy hosszabb nap végén Jonathan még mindig tele van energiával, és fel-alá ugrál. 

A család egy átlagos nap 20 kilométert sétál, bár előfordultak napok, amikor 30 kilométert is megtettek. Számításaik szerint márciusra érhetnek az ország déli csücskén lévő Bluff városába, ezzel ér majd véget az útjuk. 

A család a sétálás idejére kiadta Dunedin városában lévő otthonát, ebből tudják finanszírozni az utat. 

A szülők elmondása szerint kifejezetten nagy figyelmet fordítanak az oktatásra, séta közben például matematikai feladványokat oldanak meg közösen az út hosszával vagy a még megteendő távolsággal kapcsolatban, 

A Ta Ararora útvonalat 2011-ben nyitották meg, több mint 30 évnyi tervezés után: a 3000 kilométeres túraútvonal a szigetország gerincén halad végig, a legkülönfélébb természeti látványosságok mellett városokat is érint.  Az eddigi legfiatalabb végigsétáló egy 11 éves fiú volt, aki szintjén családjával indult útra. Nyaranta amúgy mintegy 1000 ember sétálja végig a teljes távot. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt