Ellopták a szombathelyi zsinagóga előtt álló menórát

Helyi lapok beszámolói szerint ezekben a percekben is helyszínelnek a rendőrök Szombathelyen, ahol a Batthyány téri zsinagóga elől ismeretlen tettesek ellopták az öntöttvasból készített menórát.

Fotó: szombathelyihitkozseg.hu

Mint az ugytudjuk.hu írja, a menóra a holokauszt 4228 szombathelyi áldozata előtt tisztelgő emléktábla előtt állt, az elmúlt 73 évben háborítatlanul. 

A menóra eltűnését reggel fedezték fel. Mint a lapok megírták, másfél hónappal ezelőtt a Szombathelyi Zsidó Hitközség Batthyány téri épületének üvegtábláját törték össze. A rendőrség térfigyelő kamerák felvételei alapján ebben az ügyben egy személyt már gyanúsítottként hallgatott ki. (ugytudjuk, nyugat.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.