Ellopták a szombathelyi zsinagóga előtt álló menórát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Helyi lapok beszámolói szerint ezekben a percekben is helyszínelnek a rendőrök Szombathelyen, ahol a Batthyány téri zsinagóga elől ismeretlen tettesek ellopták az öntöttvasból készített menórát.

Fotó: szombathelyihitkozseg.hu

Mint az ugytudjuk.hu írja, a menóra a holokauszt 4228 szombathelyi áldozata előtt tisztelgő emléktábla előtt állt, az elmúlt 73 évben háborítatlanul. 

A menóra eltűnését reggel fedezték fel. Mint a lapok megírták, másfél hónappal ezelőtt a Szombathelyi Zsidó Hitközség Batthyány téri épületének üvegtábláját törték össze. A rendőrség térfigyelő kamerák felvételei alapján ebben az ügyben egy személyt már gyanúsítottként hallgatott ki. (ugytudjuk, nyugat.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.