Nem tudott bemenni a rendőrségre, ezért egy esőcsatornával szétverte az őrs előtt parkoló autót

bűnügy
2018 december 28., 15:48
comments 125


A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli garázdaság és rongálás miatt vádat emelt egy 51 éves kiskunmajsai férfival szemben, aki idén nyáron három alkalommal randalírozott Kiskunmajsa központjában, egyszer még a polgárőrség rendőrőrs előtt parkoló autóját is szétverte.

Az 51 éves férfi első alkalommal idén július 14-én a kora esti órákban Kiskunmajsa központjában részegen sétált, amikor motiváció nélkül az útjába eső kukákat és közlekedési táblákat hangosan szitkozódva rugdosni és öklével ütni kezdte. A viselkedése a járókelőkben megbotránkozást keltett. Ezután a férfi betért egy útba eső sörözőbe, ott szóváltásba keveredett egy férfival, akit késsel a kezében fenyegetett meg.

A vádlott második alkalommal, augusztus 25-én este a kiskunmajsai rendőrőrsre ment, azonban azt zárva találta. Ezen feldühödve a szomszédos általános iskola homlokzatáról lefeszítette a bádog esőcsatornát és azzal a polgárőrség rendőrőrs előtt parkoló járművének mindkét visszapillantó tükrét leverte, első szélvédőjét betörte, majd a csatornadarabot a motorháztetőre dobta. A férfi a rongálással 269 ezer forint kárt okozott. 

Nem sokkal ezután, szeptember 1-jén éjjel a vádlott részegen ismét Kiskunmajsa központjában randalírozott, ekkor a buszváróterem ablaküvegét törte be, esőcsatornáit lerugdosta, amellyel mintegy 133 ezer forint kárt okozott. Folytatva útját, a férfi a környékbeli kukákat rugdosta és minden útjába kerülő, mozdítható tárgyat szétdobált.

A jelenleg letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfit az ügyészség három rendbeli garázdasággal és két rendbeli rongálással vádolja, amely a törvény szerint a bűnhalmazat miatt akár 4 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a sértetteknek okozott kár megtérítésére. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.