Áttörte a kaput egy autó, lezárták a hannoveri repteret

külföld
2018 december 29., 18:29
comments 79
Szirénázó rendőrautók és tűzoltók a hannoveri reptér A terminálja előtt 2018. december 29-én. A reptér egyik kapuját 15:40-kor törte át egy autó, amely egy landoló gép után eredt a futópályán. A rendőröknek végül sikerült feltartóztatniuk a kocsit és leteperni a sofőrjét.
photo_camera Szirénázó rendőrautók és tűzoltók a hannoveri reptér A terminálja előtt 2018. december 29-én. A reptér egyik kapuját 15:40-kor törte át egy autó, amely egy landoló gép után eredt a futópályán. A rendőröknek végül sikerült feltartóztatniuk a kocsit és leteperni a sofőrjét. Fotó: Clemens Heidrich/dpa Picture-Alliance/AFP

Délután 3:40-kor egy autó törte át a hannoveri reptér egyik kapuját. A rendőrség tweetje szerint az autót sikerült megállítaniuk, a sofőrjét pedig "leküzdeniük". A férfit őrizetbe vették.

link Forrás

Az incidens miatt teljesen lezárták a repteret, nem indítanak és nem fogadnak járatokat.

A német rendőrség egy hete jelentette be, hogy szigorítja a repterek védelmét. Bár ezt titkosszolgálati értesülésekre alapozták, ez esetben a hatóságok szerint egyelőre nincs terrorizmusra utaló jel. 

A Deutsche Welle beszámolója alapján az autót nem egyből a kapunál sikerült feltartóztatni. Egy szóvivő elmondása szerint a kocsi egy éppen landolt repülő után hajtott a futópályán.

A repteret az incidens után határozatlan időre lezárták. A német rendőrség titkosszolgálati értesülések alapján a múlt héten erősítette meg a repterek védelmét.
photo_camera A repteret az incidens után határozatlan időre lezárták. A német rendőrség titkosszolgálati értesülések alapján a múlt héten erősítette meg a repterek védelmét. Fotó: Clemens Heidrich/dpa Picture-Alliance/AFP

Az egyelőre nem világos, hogy mennyi ideig lesz lezárva a reptér, amely ugyan forgalmas, de nem számít nagy csomópontnak. (Via BBC)

Update 20:27: Egy, a Deutsche Wellének nyilatkozó hannoveri rendőrségi szóvivő szerint a sofőr valószínűleg kábítószer hatása alatt volt, de ezt csak a laborvizsgálatok erősíthetik meg. Továbbra se emleget senki terrortámadást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.