Az alapító unokáit rabolták el New Yorkban egy guatemalai zsidó szekta tagjai

Emberrablás gyanújával tartóztatták le egy guatemalai zsidó szekta, a Lev Tahor négy tagját az amerikai hatóságok. A gyanú szerint a négy gyanúsított december 8-án a New York-i Woodridge-ből raboltak el egy 14 éves lányt és 12 éves öccsét.

A gyerekek a Lev Tahor szekta alapítójának unokái, akik anyjukkal együtt menekültek el Guatemalából hat héttel korábban. Anyjuk szerint a szekta az új vezető, a gyerekek nagybátyja irányítása alatt egyre szélsőségesebbé vált.

A Lev Tahor a lehető legszigorúbban értelmezi a bibliai szabályokat, így például a nőket a tálibokhoz és a vahabitákhoz hasonlóan tetőtől talpig takaró fekete fátyol viselésére kötelezik.

A négy gyanúsított a hatóságok szerint december 8-án Woodridge-ből a pennsylvaniai Scranton kisgépes repterére hurcolta a gyerekeket, akiket aztán Mexikóba vittek. A mexikói hatóságok Tenango del Aire-ben találtak rájuk péntek reggel, azóta már újra anyjukkal vannak.

Három gyanúsítottat, Nachman Helbranst (ő is a szektaalapító leszármazottja), Mayer Rosnert és Jacob Rosnert is elfogták a mexikói hatóságok. Őket azóta kitoloncolták az országból az Egyesült Államokba, ahol egyből őrizetbe is vették őket. A negyedik gyanúsítottat, Aron Rosnert már december 23-án, Brooklynban elfogta az FBI. Emberrablásért akár életfogytiglani börtönre is ítélhetik őket. (Via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.