Az alapító unokáit rabolták el New Yorkban egy guatemalai zsidó szekta tagjai

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Emberrablás gyanújával tartóztatták le egy guatemalai zsidó szekta, a Lev Tahor négy tagját az amerikai hatóságok. A gyanú szerint a négy gyanúsított december 8-án a New York-i Woodridge-ből raboltak el egy 14 éves lányt és 12 éves öccsét.

A gyerekek a Lev Tahor szekta alapítójának unokái, akik anyjukkal együtt menekültek el Guatemalából hat héttel korábban. Anyjuk szerint a szekta az új vezető, a gyerekek nagybátyja irányítása alatt egyre szélsőségesebbé vált.

A Lev Tahor a lehető legszigorúbban értelmezi a bibliai szabályokat, így például a nőket a tálibokhoz és a vahabitákhoz hasonlóan tetőtől talpig takaró fekete fátyol viselésére kötelezik.

A négy gyanúsított a hatóságok szerint december 8-án Woodridge-ből a pennsylvaniai Scranton kisgépes repterére hurcolta a gyerekeket, akiket aztán Mexikóba vittek. A mexikói hatóságok Tenango del Aire-ben találtak rájuk péntek reggel, azóta már újra anyjukkal vannak.

Három gyanúsítottat, Nachman Helbranst (ő is a szektaalapító leszármazottja), Mayer Rosnert és Jacob Rosnert is elfogták a mexikói hatóságok. Őket azóta kitoloncolták az országból az Egyesült Államokba, ahol egyből őrizetbe is vették őket. A negyedik gyanúsítottat, Aron Rosnert már december 23-án, Brooklynban elfogta az FBI. Emberrablásért akár életfogytiglani börtönre is ítélhetik őket. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.