Lovaggá ütötték Michael Palint

2018 december 29., szombat 16:15

Lovaggá ütötték Michael Palint, vagyis immár Sir Michaelt, a Monty Python alapító tagját, Briant Francist a Brian életéből. Ugyanilyen magas rangú kitüntetésben részesült a hatvanas évek meghatározó brit modellje, a rövid hajával és fiús alkatával a nőképet forradalmasító Twiggyt, aki ezentúl szintén használhatja neve előtt a Dame előtagot.

Twiggy a British Fashion Awards 2014-es díjátadóján. Fotó: JUSTIN TALLIS/AFP

Nemúgy Gareth Southgate exfocista, szövetségi kapitány, aki a brit birodalmi érdemrend egy alacsonyabb fokozatát (OBE) kapta, amely még nem jogosítja fel a lovagi címet jelző Sir előtag használatára. Margaret Atwood kanadai írónőt, a Szolgálólány meséje szerzőjét pedig a Becsület Társasága, a második legmagasabb rangúnak tartott rend tagjai közé választották.

Sir Michael az első Monty Python, akit lovagá ütöttek. A lovagi címet nem a Monty Pythonban végzett tevékenységéért, hanem későbbi kulturális munkájáért, világutazó sorozataiért és dokumentumfilmjeiért kapta. "Csak csendes ünneplést tervezek egy pohár Horlick társaságában, aztán lefekszem" - fogadta kitüntetése hírét Sir Michael. (Via BBC)