Lovasrendőrök kergették szét a sárga mellényesek tüntetését Hágában

külföld
2018 december 29., 19:46
comments 104
Lovasrendőr Hágában, 2018. december 29-én. A holland rendőrség több lovasrohammal kergetett szét pár száz sárga mellényes tüntetőt a parlamentnél.
photo_camera Lovasrendőr Hágában, 2018. december 29-én. A holland rendőrség több lovasrohammal kergetett szét pár száz sárga mellényes tüntetőt a parlamentnél. Fotó: Abdullah Asiran/Anadolu Agency

Lovasrohamokkal verték szét pár száz sárga mellényes hágai tüntetését a rendőrök. A rendőrség szerint a tüntetők erőszakosak voltak, kövekkel dobálták őket, ezért "több rohammal" véget vetettek a demonstrációnak. Nyolc tüntetőt rendzavarás miatt előállítottak.

Sárga mellényes tüntetők Hága központjában. Pár százan gyűltek össze a parlament közelében. Kormányellenes jelszavakat kiabálva próbálták áttörni a rendőrkordont. A rendőrök szerint kövekkel támadtak, ezért lovasrohamokkal szétkergették őket.
photo_camera Sárga mellényes tüntetők Hága központjában. Pár százan gyűltek össze a parlament közelében. Kormányellenes jelszavakat kiabálva próbálták áttörni a rendőrkordont. A rendőrök szerint kövekkel támadtak, ezért lovasrohamokkal szétkergették őket. Fotó: Abdullah Asiran/Anadolu Agency

A Guardian beszámolója szerint 150-200-an vehettek részt a kormányhivatalok közelében tartott demonstráción. A holland tévék felvételei alapján a holland zászlókat lengető, kormányellenes jelszavakat harsogó tüntetők megpróbálták áttörni a rendőrkordont. Már ezeken a felvételeken is láthatók lovasrendőrök.

A rendőrség beszámolója szerint senki sem sérült meg. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.