A tisztifőorvos azt kéri, hogy ne égessük el a karácsonyfát

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

„A karácsony elteltével többen elgondolkoznak azon, hogy a fenyőfát elégetik. A fenyőfajtáknak alacsony a fűtőértékük, és a magas gyantatartalmuk miatt károsítják a tüzelőberendezésünket, illetve a kéményt” - figyelmeztet a Tisztifőorvos, és hozzáteszi: a fűtési szezonban a helytelen lakossági tüzelés az egyik legjelentősebb forrása a kisméretű aeroszol részecskéknek, illetve számos, káros egészséghatással bíró légszennyezőnek.

Az Agrárminisztérium tematikus honlapja emlékeztet, hogy Magyarországon a hulladékok nyílt téri vagy háztartási tüzelőberendezésben történő égetése több mint 15 éve jogszabályilag tilos, és ebbe bele kell érteni a kezeletlen fa és a papír kivételével minden hulladékot. (Más kérdés, hogy sokaknak nincs választása, és elégetnek bármit, hogy egy kicsit meleg legyen.)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.