A tisztifőorvos azt kéri, hogy ne égessük el a karácsonyfát

„A karácsony elteltével többen elgondolkoznak azon, hogy a fenyőfát elégetik. A fenyőfajtáknak alacsony a fűtőértékük, és a magas gyantatartalmuk miatt károsítják a tüzelőberendezésünket, illetve a kéményt” - figyelmeztet a Tisztifőorvos, és hozzáteszi: a fűtési szezonban a helytelen lakossági tüzelés az egyik legjelentősebb forrása a kisméretű aeroszol részecskéknek, illetve számos, káros egészséghatással bíró légszennyezőnek.

Az Agrárminisztérium tematikus honlapja emlékeztet, hogy Magyarországon a hulladékok nyílt téri vagy háztartási tüzelőberendezésben történő égetése több mint 15 éve jogszabályilag tilos, és ebbe bele kell érteni a kezeletlen fa és a papír kivételével minden hulladékot. (Más kérdés, hogy sokaknak nincs választása, és elégetnek bármit, hogy egy kicsit meleg legyen.)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.