Egy táncikáló lány megpróbálta felgyújtani a magyar zászlót Nagyváradon

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

A Bihar megyei RMDSZ sajtóirodája közölte: „szombatról vasárnapra virradó éjszaka ismét vandál kezek áldozata lett a magyar nemzetiszínű lobogó a Bihar megyei RMDSZ-székház irodáján Nagyvárad belvárosában, a Fekete Sas-palotában. Ezúttal nem letörni vagy leszakítani, hanem meggyújtani próbálták a magyar zászlót.”

Azt is hozzátette a magyar párt, hogy az esetről „egy szemfüles, elkötelezett magyar fiatalnak köszönhetően készült telefonos videofelvétel”, és a közlemény szerint ő volt az, aki „közbelépett, amiért hálásak vagyunk és köszönettel tartozunk neki mindannyian bátorságáért, tettrekészségéért és magyar közösségünk szimbólumai mellett való kiállásért”.

Az RMDSZ emlékeztetett, hogy az elmúlt négy hónapban négyszer rongálták meg ugyanezt a magyar zászlót. A párt úgy tudja, hogy a térfigyelő kamerák rögzítették ezeket az eseteket, a rendőrség mégsem kapta el az elkövetőket. Az RMDSZ szerint az ügy „érthetetlen”, mert az RMDSZ, az EU, Románia és Magyarország zászlaja is ki van tűzve a székházra, így „egyértelműen nem provokatív” az elhelyezés. (via Maszol)