Varga Judit államtitkár lekommunistázta Junckert azokért a mondataiért, amiket az MTI "elfelejtett" szemlézni

politika
2018 december 30., 11:09
comments 205

Keményen odamondott vasárnapi Facebook-posztjában a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára Európai Bizottság elnökének. Varga Judit szerint

"van annak egy diszkrét bája, hogy az a Jean-Claude Juncker jelenti ki egy mai interjújában, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány politikája nem kereszténydemokrata, aki a kommunizmus szellemi atyjának, Karl Marx-nak a szoboravatóján mond méltató beszédet és aki Fidel Castro kommunista diktátort hősnek nevezi."

Szerinte "az Európai Bizottság elnökének szavai tökéletesen rávilágítanak arra, hogy a brüsszeli elit teljesen elszakadt a valóságtól és az európai polgároktól."

Bezzeg Varga államtitkár:

  • a Junckerrel készített interjút szombaton közölte a Die Welt,
  • a német lap cikkét szemlézte az állami hírügynökség, az MTI is.
  • Igaz, kihagyták azt a részt, mikor kijelenti: "Az Európai Néppárt kereszténydemokrata elvekre épül, ezekkel már nem tartom összeegyeztethetőnek a Fidesz politikáját." Ezért ő kezdeményezte is a magyar kormánypárt kizárását a Néppártból, de javaslatát elutasították.
  • Miután a Azonnali B1blog észrevette az elhallgatott interjúrészletet, az MTI vasárnap reggel szemlézte végül azt is.

Diszkrét báj. Valóság.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.