A Netflix levett a műsorrol egy epizódot, mivel Szaúd-Arábia tiltakozott miatta

Az amerikai standupos, Hasan Minhaj új sorozatának egyik epizódját kvázi betiltották Szaúd Arábiában, miután a hercegség tiltakozott annak tartalma miatt. A Nwtflix eleget tett a kérésnek, írja a Guardian.

Minhaj a Patriot Act című standupsorozatának egyik epizódját már nem sugározza a Netflix Szaúd-Arábiában, miután a Hasogdzsi-gyilkosság volt a témája a műsornak, és Minhaj gúnyt űzött a szaúdi uralkodóból, illetve az apparátusból, amely az újságírógyilkosság után hetet-havat összehordott, hogy kimosakodjon a történetből.

A műsort Szaúd-Arábiában is sugározták, ám levették a műsorról. A lépés miatt a Human Rights Watch is tiltakozott a Netflixnél.

 A csatorna azzal védekezik, hogy a szaúdi állam jogos igénnyel kérte az epizód eltávolítását, a kiberbiztonsági törvényre hivatkoztak, bár az nem derül ki a tudósításokból, hogy a törvény hogyan vonatkoztotható a humorizálásra, hacsak nem államellenes izgatásnak tekintik.

A műsor egyébként a YouTube-on látható, pontosabban Magyarországról biztosan, íme:

(Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.