A Netflix levett a műsorrol egy epizódot, mivel Szaúd-Arábia tiltakozott miatta

Az amerikai standupos, Hasan Minhaj új sorozatának egyik epizódját kvázi betiltották Szaúd Arábiában, miután a hercegség tiltakozott annak tartalma miatt. A Nwtflix eleget tett a kérésnek, írja a Guardian.

Minhaj a Patriot Act című standupsorozatának egyik epizódját már nem sugározza a Netflix Szaúd-Arábiában, miután a Hasogdzsi-gyilkosság volt a témája a műsornak, és Minhaj gúnyt űzött a szaúdi uralkodóból, illetve az apparátusból, amely az újságírógyilkosság után hetet-havat összehordott, hogy kimosakodjon a történetből.

A műsort Szaúd-Arábiában is sugározták, ám levették a műsorról. A lépés miatt a Human Rights Watch is tiltakozott a Netflixnél.

 A csatorna azzal védekezik, hogy a szaúdi állam jogos igénnyel kérte az epizód eltávolítását, a kiberbiztonsági törvényre hivatkoztak, bár az nem derül ki a tudósításokból, hogy a törvény hogyan vonatkoztotható a humorizálásra, hacsak nem államellenes izgatásnak tekintik.

A műsor egyébként a YouTube-on látható, pontosabban Magyarországról biztosan, íme:

(Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.