Ellenzéki előválasztást jelentett be az MSZP a budapesti főpolgármester-jelöltségre

Hétfőtől zajlik az ellenzék előválasztási folyamata, akkortól lehet főpolgármester-jelölteket állítani - mondta az MSZP budapesti elnöke, Molnár Zsolt szerdai fővárosi sajtótájékoztatóján.

Egyetlen jelöltnek van a legjobb esélye legyőzni Budapesten Tarlós Istvánt, de más településeken is egy ellenzéki szereplő indul a legnagyobb eséllyel a Fidesz jelöltjével szemben - mondta Molnár Zsolt. Az MSZP ezért nyitott az együttműködésre nemcsak az utcai tüntetésekkel kapcsolatban, hanem az európai parlamenti és az önkormányzati választási felkészülés során is.

Azt mondta, minél nagyobb esélyt kell adni annak, hogy 2022-ben kormányváltás legyen. Teljesen más lenne felkészülni a következő országgyűlési választásra, ha előtte idén átrendeződne az önkormányzati rendszer - tette hozzá.

Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Az MSZP-s politikus szerint az előválasztásról a www.elovalasztas2019.hu oldalon lehet tájékozódni, és ott lehet majd jelöltként regisztrálni, és szavazni is.

A honlap alapján egyelőre nem tiszta, mely pártok támogatják ezt az előválasztási folyamatot az MSZP-n kívül, és az sem, kik hozták létre az oldalt.

Kérdésre felelve Molnár Zsolt azt mondta, bízik benne, hogy február 3-áig eldől, ki lesz a közös jelölt. Ugyanakkor annak is van elméleti esélye, hogy csupán a nyár elején tudnak pontot tenni az előválasztási folyamat végére.

Molnár Zsolt azt mondta, a szocialisták Horváth Csabát támogatják. Természetesen azonban bármely budapesti jelölt elindulhat az előválasztáson - jelentette ki. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.