Emberi hamvakkal teli urnákat vetett partra a víz Hollandiában

külföld
2019 január 02., 15:52
comments 139

December 31-én kapott nyilvánosságot egy különös eset Hollandiában:

emberi hamvakkal teli urnákat sodort partra a tenger Hágától északra.

Összesen három urna ért partot, ezeket egy helyi fiú, egy halász és egy nő talált rá. Mindhárom urna ugyanabból a német krematóriumból származott, a krematórium neve bele volt vésve az alumíniumfedélbe. Az észak-német krematórium közel 750 kilométerre van a holland parttól.

photo_camera Noordwijk, itt értek partot az urnák Fotó: JERNEY M. ANTONISSE/AFP

A helyiek először arra gyanakodtak, hogy egy drogcsempészbanda küldeményébe botlottak bele, de nem, az urnákban tényleg hamvak voltak, ellenőrizték. A helyi és a német újságok rejtélyként kezelték az ügyet napokon keresztül, főleg, hogy a német temetkezési jogszabályok nagyon szigorúan szabályozzák az emberi maradványok kezelését, tengeri temetést is csak különleges urnákkal engedélyeznek, ezek pedig nem olyanok voltak.

A rejtélyt végül egy holland hajózási vállalat fedte fel.

A Trip Scheepvaart of Scheveningen szerdán közölte, hogy az urnák egy tömeges matróztemetésről származnak, amely komplett katasztrófába torkollott, miután az egyik alkalmazottjuk egyszerűen elejtette az urnákat tartalmazó ládát.

A vállalat elnézést kért a szerencsétlen esetért, azóta két urna esetében már megtörtént a temetés (a hamvakat tengerbe szórták), és hamarosan a harmadikra is sort kerítenek. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.