Emberi hamvakkal teli urnákat vetett partra a víz Hollandiában

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

December 31-én kapott nyilvánosságot egy különös eset Hollandiában:

emberi hamvakkal teli urnákat sodort partra a tenger Hágától északra.

Összesen három urna ért partot, ezeket egy helyi fiú, egy halász és egy nő talált rá. Mindhárom urna ugyanabból a német krematóriumból származott, a krematórium neve bele volt vésve az alumíniumfedélbe. Az észak-német krematórium közel 750 kilométerre van a holland parttól.

Noordwijk, itt értek partot az urnákFotó: JERNEY M. ANTONISSE/AFP

A helyiek először arra gyanakodtak, hogy egy drogcsempészbanda küldeményébe botlottak bele, de nem, az urnákban tényleg hamvak voltak, ellenőrizték. A helyi és a német újságok rejtélyként kezelték az ügyet napokon keresztül, főleg, hogy a német temetkezési jogszabályok nagyon szigorúan szabályozzák az emberi maradványok kezelését, tengeri temetést is csak különleges urnákkal engedélyeznek, ezek pedig nem olyanok voltak.

A rejtélyt végül egy holland hajózási vállalat fedte fel.

A Trip Scheepvaart of Scheveningen szerdán közölte, hogy az urnák egy tömeges matróztemetésről származnak, amely komplett katasztrófába torkollott, miután az egyik alkalmazottjuk egyszerűen elejtette az urnákat tartalmazó ládát.

A vállalat elnézést kért a szerencsétlen esetért, azóta két urna esetében már megtörtént a temetés (a hamvakat tengerbe szórták), és hamarosan a harmadikra is sort kerítenek. (Guardian)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.